Η γνωστή ηθοποιός παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο της την 1η Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

«Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου του 1967. Κανένα παγκόσμιο σημαντικό γεγονός δε συνέβη εκείνη την ημέρα, το έψαξα Ο πατέρας μου ειίναι από την Άμφισσα και το Γαλαξίδι, η μητέρα μου από την Πρίγκηπο, το μικρό διάσημο νησάκι στην Κωνσταντινούπολη της σημερινής Τουρκίας και η ανατροφή μου παραδέρνει από τα αλώνια στα σαλόνια. Με τα γαλλικά μου, τα αγγλικά μου, τα γερμανικά μου, πήγα έντεκα χρόνια σε ιδιωτικό σχολείο και την τελευταία χρονιά στο 15ο λύκειο Κυψέλης. Το δημόσιο σχολείο ταίριαζε καλύτερα στην ψυχοσύνθεσή μου.  Δεν είχα κλείσει τα δεκαοκτώ όταν έδωσα εξετάσεις στη Σχολή του θεάτρου τέχνης Κ. Κουν και πέρασα. Ασφυκτιούσα σε τόσο κλειστό και ελεγχόμενο περιβάλλον, αλλά τελικά αποφοίτησα τρία χρόνια αργότερα. Στα είκοσι δύο μου χρόνια κέρδισα το «τζόκερ», τον σύντροφο και πατέρα του παιδιού μου. Οι επιλογές μου στο θέατρο και στη ζωή υπήρξαν αλλοπρόσαλλες και ενδιαφέρουσες. Κάποια πράγματα θα ήταν καλύτερα να τα είχα αποφύγει, αλλά ποιος δεν το ’χει πει αυτό; Έγραφα και ζωγράφιζα από πάντα, όμως τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση αυτή έγινε πιο σοβαρή και συνειδητή. Και αναγκαία. Αν είχα πολύ καλή φωνή, θα γινόμουν οπωσδήποτε τραγουδίστρια! Όταν μου λένε «μπράβο, δεν έχεις αλλάξει καθόλου!», εκνευρίζομαι. Τόσο κόπο έκανα να φτάσω ως εδώ και δεν έκανε διαφορά; Η Εξαπάτηση είναι το πρώτο μου βιβλίο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια...»

Με τα παραπάνω λόγια η πρωτοεμφανιζόμενη στα «γράμματα» Φαίη Κοκκινοπούλου συστήνεται στους αναγνώστες του βιβλίου της «Η εξαπάτηση  και άλλες μικροσκοπικές ιστορίες» (www.exapatisi.gr) που κυκλοφορεί από τον νεοσύστατο εκδοτικό οίκο Mamaya. Το βιβλίο περιγράφεται ως είκοσι επτά μικροσκοπικές ιστορίες με ήρωες «μικρούς» ανθρώπους με μεγάλες ζωές. Αφηγημένες απλά, με τον τρόπο ενός παιδιού. Ιστορίες που τις διαβάζεις στη στιγμή και τις σκέφτεσαι για καιρό.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Κτίριο Νέο Υδαταέριο) την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 21.00. Τη συγγραφέα θα παρουσιάσει η Χριστίνα Μανιά, υπεύθυνη του εκδοτικού προγράμματος mamaya. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Π. Τατσόπουλος ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Την εκδήλωση θα χρωματίσει με μουσική τζαζ και δικές της συνθέσεις η Δήμητρα Κοκκινοπούλου.