Η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Φωτεινή Τζαβέλλα θα παρουσιάσει το βιβλίο της την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Φωτεινής Τζαβέλλα, «Σημειώσεις Ά(γ)νοιας», κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Το θέμα του, δυστυχώς οικείο. Εκείνος εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης. Εκείνη του συμπαραστέκεται. Όμως η κατάθλιψη αποδεικνύεται ότι δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της προ-γεροντικής άνοιας. Οπότε εκείνη καταφεύγει στον ψυχίατρο για να βρει δύναμη να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα.

Η Φωτεινή Τζαβέλλα, γνωρίζει σε βάθος το θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο της –διδάσκει άλλωστε κοινωνιολογία της υγείας στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Αθηνών. Όμως ο τρόπος προσέγγισης που ακολουθεί εδώ είναι λιγότερο αυστηρός και οργανωμένος. Η συμπάθεια και η κατανόηση αντικαθιστούν την ακαδημαϊκή αμεροληψία, ο φόβος εκφράζεται ανοιχτά, όπως και οι προσωπικοί ανταγωνισμοί και οι απογοητεύσεις.

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου της πανεπιστημιακού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών και των εκδόσεων Λιβάνη, θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τέως Πρύτανης και τέως υφυπουργός Παιδείας, και ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΣΕΖ Νίκος Θ. Κόλμαν.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, Δ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι.