Ο διάσημος συγγραφέας και γιατρός Ντίπακ Τσόπρα και o καθηγητής του Χάρβαρντ Ρούντολφ Τάνζι μας δείχνουν τον τρόπο για να υπερβούμε τα φαινομενικά όρια του νου στο νέο βιβλίο τους «Super Brain».

Ο Ντίπακ Τσόπρα είναι ένας από τους πιο «μοσχοπουλημένους» συγγραφείς των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ,  αν όχι παγκοσμίως. Το μείγμα ινδικής φιλοσοφίας και επιστημονικής γνώσης που πρεσβεύει μαζί με την σταθερή προσήλωσή του στην αναζήτηση της ευτυχίας και της προσωπικής ολοκλήρωσης αποδείχθηκε ιδιαίτερα δελεαστικό για το κοινό που τον ακολουθεί σταθερά σε κάθε νέο του εγχείρημα. Εννοείται πως ανάμεσα στους πελάτες του Τσόπρα, του γιατρού και του γκουρού, είναι η αφρόκρεμα της αμερικανικής showbiz.

Στο νέο του βιβλίο, «Super Brain: Απελευθερώνοντας την εκρηκτική δύναμη του μυαλού», που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Πατάκη, το συνυπογράφει με τον επίσης γιατρό,  καθηγητή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Ρούντολφ Τάνζι. Σε αυτό προτείνουν μια νέα επαναστατική προσέγγιση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου που θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε το ανεκμετάλλευτο δυναμικό του.

Το βιβλίο καταρρίπτει τους πέντε πιο διαδεδομένους μύθους για τον εγκέφαλο, οι οποίοι περιορίζουν το δυναμικό του, και μας εξηγεί πώς μπορούμε:

  • να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο αντί να τον αφήνουμε να μας χρησιμοποιεί.
  • να δημιουργήσουμε τον ιδεώδη τρόπο ζωής για έναν υγιή εγκέφαλο.
  • να μειώσουμε τους κινδύνους της γήρανσης.
  • να προάγουμε την ευτυχία και την ευημερία μέσα από τη σύνδεση νους-σώμα.
  • να φτάσουμε στον φωτισμένο εγκέφαλο, την πύλη που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία και στη μακαριότητα.
  • να υπερβούμε τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις που μας απειλούν, όπως είναι η απώλεια μνήμης, η κατάθλιψη, το άγχος και η παχυσαρκία.

«Super Brain: Απελευθερώνοντας την εκρηκτική δύναμη του μυαλού», Ντίπακ Τσόπρα και Ρούντολφ Ε. Τάνζι, εκδόσεις Πατάκη.