Η εκδόσεις Ποταμός μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «So long Marianne» της νορβηγίδας συγγραφέως  Kari Hesthamar με την ηθοποιό  Λένα Παπαληγούρα  το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 12.00 έως 16.00.

Καταρχάς δυο λόγια για τον Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στη Στοά Αρσακείου (Στοά του βιβλίου) με πρωτοβουλία του EUNIC, της Ένωσης Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας που σκοπό έχει να μας συστήσει νέους λογοτέχνες μέσα από αναγνώσεις έργων τους και συζητήσεις για θέματα λογοτεχνίας και όχι μόνο. Κρατάει μόνο μία ημέρα (την παραμονή των εκλογών, άρα εδώ θα είμαστε) και συγκεντρώνει τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο, ηθοποιούς και δημοσιογράφους που διαβάζουν αποσπάσματα από τα βιβλία που παρουσιάζονται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει φυσική παρουσία των συγγραφέων.

Στην φετινή διοργάνωση θα παραβρεθούν έντεκα συγγραφείς από εννέα χώρες οι οποίες εκπροσωπούνται από τα ανάλογα μορφωτικά ινστιτούτα στη χώρα μας. Εμείς θα σταθούμε στη νορβηγίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Κάρι Χέστχαμαρ που θα αριβάρει στη χώρα μας προσκεκλημένη Νορβηγικού Ινστιτούτου (Πρεσβεία της Νορβηγίας) και των εκδόσεων Ποταμός.

Η Κάρι Χέστχαμαρ θα βρεθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 12.00 έως 16.00, στη Στοά Αρσακείου για να μιλήσει για το βιβλίο της «So long Marianne» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός) που περιγράφει με μυθιστορηματικό τρόπο τον έρωτα του Λέοναρντ Κοέν με την Μαριάννε Ιλέν, τη νορβηγίδα καλλονή και μούσα του με φόντο την Ύδρα τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Η συγγραφέας στη συζήτηση που θα έχει με το κοινό θα αναφερθεί στην εκτενή δημοσιογραφική έρευνα που προηγήθηκε της συγγραφής του βιβλίου ενώ αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

Στοά Αρσακείου (Στοά του Βιβλίου), Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα.