Ο γνωστός δημοσιογράφος υπογράφει ένα manual νεανικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας από τις εκδόσεις Πατάκη.

Αγάπη και αγωνία και άγχος. Λένε πως οι τρεις λέξεις πάνε μαζί. Το επιβεβαιώνει και το τελευταίο συγγραφικό πόνημα του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη «Γλυκειά μου Εμμανουέλα», ένα manual νεανικής επιβίωσης γραμμένο με χιούμορ και ψυχραιμία για τα παιδιά που φεύγουν για πρώτη φορά από την πατρική εστία για να ανοίξουν τα φτερά τους.

Ανθολογούμε:

«Ο αξιοπρεπής άνθρωπος απορρίπτει τις δικαιολογίες. Τη ζωή μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας, την κοινωνία την καταβαραθρώνουμε ή την εκτοξεύουμε όλοι μαζί. Ποτέ μην πεις ότι η κοινωνία φταίει για την προσωπική σου πορεία, είναι υπεκφυγή. Αλλά και ποτέ μην αποφύγεις τη συμμετοχή σου στην προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνίας σου. Είναι δειλία.

»Πολλοί θα κάνουν κριτική στις σκέψεις και στις πράξεις σου. Θα καταλάβεις εύκολα ποιες είναι καλοπροαίρετες και ποιες όχι. Όσες επιβεβαιώνουν μια αμφιβολία που είχες ήδη μέσα σου, είναι καλοπροαίρετες. Αυτές μελέτησε τις. Θα σε βοηθήσουν. Τις άλλες αγνόησε τις.

Αυτά, δειγματοληπτικά. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα αναζητήσετε μόνοι σας  στις σελίδες του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε.

«Γλυκειά μου Εμμανουέλα», Δημήτρης Καμπουράκης, εκδ. Πατάκης