Ο συγγραφέας του «Ένα τραμ στη Λισαβόνα» θα πάρει μέρος στον 2ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο αύριο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Για τον 2ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο στη Στοά του Βιβλίου έχουμε ξαναγράψει. Επαναλαμβάνουμε επιγραμματικά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (9 στην Ελλάδα) που σκοπό έχει να συστήσει στο κοινό τους σύγχρονους ευρωπαίους συγγραφείς και το έργο τους. Εννέα συγγραφείς, ένας από κάθε χώρα, προσέρχονται στο καθορισμένο ραντεβού τους με τους αναγνώστες για να μιλήσουν για τη λογοτεχνία  –και ό,τι άλλο επιθυμούν- και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των παραβρισκόμενων, ενώ ένας ηθοποιός –μπορεί και δημοσιογράφος- διαβάζει αποσπάσματα από το τελευταίο μεταφρασμένο έργο τους.

Στο πλαίσιο του 2ου Περιπάτου λοιπόν θα βρεθεί στην Αθήνα ο Ερβέ Λε Τελιέ, γάλλος δημοσιογράφος (διατηρεί στήλη στη διαδικτυακή έκδοση της Le Monde). Καλεσμένος του Γαλλικού Ινστιτούτου και των εκδόσεων Opera, από όπου κυκλοφορούν τα έργα του στα ελληνικά, ο συγγραφέας του «Ένα τραμ στη Λισαβόνα» θα μιλήσει με τους «φίλους» του για όλα εκείνα που τον απασχολούν ως συγγραφέα και ως σκεπτόμενο άνθρωπο.

2ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο), Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα,  Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 12:00-16:00. Είσοδος ελεύθερη.