Το δεύτερο βιβλίο του Στιβ Γουάτσον, συγγραφέα της «Αμνησίας» , κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η «Αμνησία» ήταν το εκδοτικό γεγονός του 2011. Ένα ψυχολογικό θρίλερ τόσο καλοδουλεμένο, βασισμένο σε μια ιδέα από εκείνες που απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν να μην το είχε σκεφτεί ένας άνθρωπος έως τώρα. Η ηρωίδα πάσχει από ένα περίεργο είδος αμνησίας στο οποίο οι πάσχοντες ξεχνούν τα πάντα όταν πέφτουν για ύπνο. Έτσι κάθε μέρα χρειάζεται να εξοικειωθούν από τα αρχή με όλα τα στοιχειώδη της ζωής: τους ανθρώπους του άμεσου περιβάλλοντός τους, το σπίτι τους, τις κοινωνικές συμβάσεις. Στην κινηματογραφική βερσιόν του έργου, την ηρωίδα υποδύονταν η Νικόλ Κίντμαν.

Το δεύτερο βιβλίο του Στιβ Γουάτσον, συγγραφέα της «Αμνησίας», ήρθε με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων χρόνων. Τιτλοφορείται «Παράλληλη ζωή» και στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται πάλι μια γυναίκα με βεβαρυμμένο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον.

Η Τζούλια Πλάμετ, σύζυγος γιατρού και μητέρα ενός έφηβου, του Κόνορ, ζει μια ζωή που ακροβατεί μεταξύ αλήθειας και ψέματος. Η αγάπη της για τον άντρα και τον γιό της είναι πραγματικές, όπως πραγματική είναι και η ικανοποίηση που νιώθει για την ασφάλεια, την κοινωνική θέση και τα υλικά αγαθά που της εξασφαλίζει η θέση του συζύγου της. Όμως, το παρελθόν της είναι κάτι που πρέπει να μείνει κρυφό και η ανάγκη αυτή την βυθίζει όλο και πιο βαθιά σε μια άβυσσο ψέματος. Και αρκεί ένα γεγονός, η δολοφονία της αδερφής της Κέιτ στο Παρίσι, για να ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως και οι δύο παράλληλες ζωές της Τζούλια να μπουν σε πορεία σύγκρουσης.

Η «Παράλληλη ζωή» στέκεται στο ύψος των προσδοκιών των φίλων του συγγραφέα. Η δράση ξεδιπλώνεται σε ταχύ ρυθμό, το ψυχολογικό προφίλ των ηρώων συμπληρώνεται διαρκώς, οι ηθικές επιλογές είναι αδυσώπητες, το σασπένς κορυφώνεται σελίδα με τη σελίδα.

Πρόκειται για ένα best seller εν τη γενέσει που αξίζει να διαβάσετε.

«Παράλληλη ζωή», Στιβ Γουάτσον, εκδόσεις Ψυχογιός.