Μια διαφορετική προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του κυκλοφορεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Ποταμός.

Ο Τάκης Λαμπρίας έζησε για περισσότερα από 30 χρόνια «στη σκιά ενός μεγάλου», όπως ονομάζει ο ίδιος στον τίτλο του βιβλίου του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στενός συνεργάτης και φίλος του μεγάλου πολιτικού, μοιράστηκε μαζί του σκέψεις και στιγμές από εκείνες που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τις αναμνήσεις του από εκείνη την ταραγμένη εποχή κατέγραψε σε δύο τόμους που κυκλοφόρησαν ο μεν πρώτος με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Στη σκιά ενός μεγάλου» από την Μορφωτική Εστία το 1989, ο δε δεύτερος με τίτλο «Καραμανλής ο φίλος» το 1998 από τις εκδόσεις Ποταμός.

Τα δύο αυτά  έργα, εξαντλημένα εδώ και χρόνια, επανεκδίδονται πλέον σε έναν τόμο με την φροντίδα και την επιμέλεια των εκδόσεων Ποταμός κάτω από τον (διπλό) τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Στη σκιά ενός μεγάλου – Καραμανλής ο φίλος». Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνούν διεθνείς προσωπικότητες, άνθρωποι της Τέχνης και της πολιτικής, από τον Χένρι Κίσινγκερ ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, πάντα σε σχέση με τον Καραμανλή, αλλά και γεγονότα, σημαντικά και λιγότερο σημαντικά, τα οποία φανερώνουν πλευρές του χαρακτήρα του ανδρός που δεν ανέδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες και η έντυπη δημοσιογραφία της εποχής: την αγάπη του για τη μοναξιά, τα κόλπα του στο τάβλι, τα κρυφά νοήματα πίσω από τις σιβυλλικές δηλώσεις του. Όλα αυτά δοσμένα μέσα από το πρίσμα της προσωπικής φιλίας και του σεβασμού από έναν «στην καρδιά» δημοσιογράφο.

«Κωνσταντίνος Καραμανλής: Στη σκιά ενός μεγάλου – Καραμανλής ο φίλος», Τάκης Λαμπρίας, εκδ. Ποταμός.