Η νέα περιπέτεια του Αστερίξ που κυκλοφόρησε στη Γαλλία και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες την προηγούμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά περίπτερα τον Φεβρουάριο από την Μαμούθ Comix.

Ήταν το εκδοτικό γεγονός του φθινοπώρου στη Γαλλία. Ο λόγος για τη νέα περιπέτεια του Αστερίξ, «Πάπυρος του Καίσαρα», από τους Ζαν-Υβ Φερί και Ντιντιγιέ Κονράντ που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα.

Οι λόγοι για τον θόρυβο από τη νέα περιπέτεια είναι πολλοί: Πρώτον, διότι είναι το ντεμπούτο του νέου δημιουργικού δίδυμου που ανέλαβε να συνεχίσει την παράδοση των Γκοσινί-Ουντερζό. Οι Ζαν-Υβ Φερί και Ντιντιγιέ Κονράντ έχουν τις ευλογίες των εμπλεκομένων μερών, του Ουντερζό δηλαδή και της οικογένειας του Γκοσινί, όμως ο τελικός κριτής είναι πάντα το κοινό, οπότε ίδωμεν πως θα κυλήσει το πράγμα.

Δεύτερον, διότι η ιστορία που επέλεξαν να διηγηθούν έχει πολλές ομοιότητες με πρόσωπα και γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και δύσκολα θα τα ξεχάσει κανείς. Για να εξηγούμαστε: Βρισκόμαστε στη Ρώμη το σωτήριο έτος 50 π.Χ. (περίπου). Ο Ιούλιος Καίσαρας έχει μόλις ολοκληρώσει τη συγγραφή του ογκώδους έργου του «De Bello Gallico» στο οποίο αφηγείται την περιπέτεια της κατάκτησης της Γαλατίας και ολόκληρος ο μηχανισμός προπαγάνδας της αυτοκρατορίας έχει τεθεί σε συναγερμό.

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως από το τυπωμένο έργο –επτά τόμοι- λείπει ένα ολόκληρο κεφάλαιο το οποίο κρίθηκε από τους συμβούλους του αυτοκράτορα ότι περιέχει στοιχεία αρνητικά για τον ίδιο και δυνάμει επικίνδυνα για την ασφάλεια του imperium. Το εν λόγω κεφάλαιο όμως, λόγω αμέλειας ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας, του Αντιβίρους, πέφτει στα χέρια ενός τολμηρού δημοσιογράφου, ο οποίος αποφασίζει να κοινοποιήσει το εύρημά του. Ο Ντουμπλοπολεμίξ, έτσι λένε τον δημοσιογράφο, που έχει εντυπωσιακά πολλές ομοιότητες με τον Τζούλιαν Ασάνζ, εμπνευστή των Wikileaks, θα αναγκαστεί να προστρέξει στις υπηρεσίες του Αστερίξ και των συντρόφων του για προστασία ενώ  ένα νέο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, το περιστέρι- Twitter θα παίξει καίριο ρόλο στις εξελίξεις.