Το πρώτο βιβλίο του μουσικού που γνωρίσαμε μέσα από τους Χαΐνηδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Οι fans των Χαΐνηδων είναι προπονημένοι στο αναρχικό χιούμορ του Αποστολάκη, frontman του συγκροτήματος. Με τις παρεμβάσεις, τα ανέκδοτα και τις απαγγελίες του, ο μουσικός μετατρέπει κάθε συναυλία σε μουσικο-θεατρικό happening.

Τώρα όμως, ο πολυσχιδής μουσικός –και φυσικός- αποφάσισε να καταθέσει τις σκέψεις του στο χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφήγημα που θα συναρπάσει κάθε ανήσυχο πνεύμα, παιγνιώδες και γοητευτικό.

Ο πολύτεκνος καντηλανάφτης βγήκε στην πλατεία του χωριού διατρανώνοντας με ντουντούκα τον έρωτά του για τον εφημέριο της ενορίας του. Ο επιφανής μετεωρολόγος της ΕΜΥ απολύθηκε από την εργασία του γιατί επί δεκαεφτά ώρες χόρευε στον προαύλιο χώρο της υπηρεσίας του τον χορό της βροχής. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας εγκατέλειψε τη θέση του, ασπάστηκε το βουδισμό, κατέφυγε στα Μάταλα και επιβιώνει πουλώντας ιδιόχειρα χαϊμαλιά. Η δε πεθερά του υπέστη εγκεφαλική παράλυση και προχώρησε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, το οποίο εμφανίζει υψηλά ποσοστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τέλος, ο βιβλιόφιλος διευθυντής του εθνικού πάρκου αγρίων ζώων, που έχει τη συνήθεια να διαβάζει φωναχτά, παρατήρησε ότι τα ζώα προέβησαν σε απεργία πείνης, προβάλλοντας περίεργα αιτήματα: οι μπαμπουίνοι αξίωναν να παρευρίσκονται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι παπαγάλοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο ίδιος ο διευθυντής παντρεύτηκε, με πολιτικό γάμο, ένα πανέμορφο κοάλα που κατέκτησε πρόσφατα τον τίτλο της «Μις Αυστραλία».

Το «Φτου ξελευτεριά» του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.