Το πρώτο μυθιστόρημα του μουσικού τιτλοφορείται «Το όνομα» και κυκλοφορεί στις 16 Νοέμβρη, ταυτόχρονα με το νέο άλμπουμ του καλλιτέχνη «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος».

Ότι ο Φίλιππος Πλιάτσικας δεν ησυχάζει ποτέ, το είχαμε υποψιαστεί. Αντί να επαναπαυτεί στις δάφνες τον Πυξ Λαξ εκείνος αναζητεί διαρκώς νέες διεξόδους έκφρασης, μέσα από συνεργασίες, ανοίγματα σε νέους μουσικούς δρόμους και ζωντανές εμφανίσεις. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ωστόσο είναι πως τα ενδιαφέροντα του εκτείνονται και στην πεζογραφία.

Ε λοιπόν, είναι γεγονός. Το πρώτο βιβλίο μυθοπλασίας του μουσικού με τίτλο «Το όνομα» κυκλοφορεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Σε αυτό τρεις άνθρωποι αναζητούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το όνομα του Θεού, το όνομα του Κόσμου, το πιο μεγάλο μυστικό που είναι καλά κρυμμένο από την αρχή του χρόνου. Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκονται τρία πρόσωπα, ο Ντάνιελ, ένας πρώην παραβάτης του νόμου, ο Αμπντ-αλ-Μπάρι, ένας ιρανός μετανάστης που η συγκάλυψη των ρατσιστών φονιάδων της κόρης του τον μετέτρεψε σε μοναχικό λύκο και η Ιφιγένεια που ασχολείται με τη μουσική. Οι στίχοι της διατρέχουν τις σελίδες του βιβλίου και γίνονται τραγούδια που ζωντανεύουν μέσα από το νέο μουσικό άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα με τίτλο «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος».