Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το τελευταίο της βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη στο Polis Art Café την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Η τυχαιότητα μας προκαλεί κι εμείς ή ακολουθούμε την πρόκληση, παίρνοντας το ρίσκο, ή την προσπερνάμε, παραμένοντας αδρανείς στην ασφάλειά μας...

Το διαζύγιο της Άννας γίνεται η αφορμή για να συνειδητοποιήσει την αδυναμία της να αντλεί ερωτική απόλαυση στις σχέσεις της με το άλλο φύλο. Στην προσπάθειά της να βρει τι φταίει, θα έρθει αντιμέτωπη με όλες τις γυναικείες φιγούρες της οικογένειάς της – καθεμιά τους και μια όψη, ένα κύτταρο της Εύας, της πρώτης και αιώνιας γυναίκας.

Από την Πέργαμο και τη Σμύρνη ως τη Βηρυτό και την αμαρτωλή Τρούμπα του Πειραιά θα χρειαστεί να αναζητήσει τους κώδικες αυτών των χαρακτήρων και να τους ξεκλειδώσει, για να ελευθερωθεί από όλα εκείνα τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που έχουν γραπωθεί μέσα της και της στερούν τη χαρά του σεξ.
Μοιάζει τόσο δύσκολο…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Τάσος Μαυρίδης, Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Ευαγγελία Ευσταθίου, Συγγραφέας - Εκπαιδευτικός
Ευγενία Κονίδη-Cerat, Εικαστικός
Βασίλης Χατζηιακώβου, Εκδότης και συντονιστής της συζήτησης

Η παρουσίαση του «Όταν ο Θεός έπλασε την Εύα» της Σταυριανής Στεφάνου θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.