Δύο θάνατοι σε διάστημα δέκα χρόνων και ένας λαβύρινθος από μυστικά και ψέματα με φόντο την υψηλή κοινωνία της Αθήνας συνθέτουν το φόντο πάνω στο οποίο η συγγραφέας και δημοσιογράφος κεντάει τη δράση του νέου βιβλίου της.

Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν…
Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος.

Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…
Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα.
Λόγοι υγείας;
Ατύχημα;
Φόνος;


Η κόρη του νεκρού μαζί με την κολλητή φίλη της, δημοσιογράφο, θα επιδοθούν σε μια αγωνιώδη έρευνα για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Η αναζήτησή τους θα τις φέρει στη Βοστόνη, στο Λονδίνο κι από εκεί πίσω στην Αθήνα και στην πορεία θα βρεθούν αντιμέτωπες με ένα πυκνό πλέγμα από μυστικά και ψέματα, παλιά σκάνδαλα, κληρονομικές ατασθαλίες και εκβιασμούς.

 

Όπως είναι φυσικό, η έρευνα τους θα ενοχλήσει κάποιους που παραμένουν κρυμμένοι στο σκοτάδι. Κάθε νέα αποκάλυψη φέρνει τις δύο γυναίκες λίγο πιο κοντά στον κίνδυνο. Στο τέλος μένουν 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει.

Η αστυνομική λογοτεχνία αλά ελληνικά από μια μαστόρισσα του σασπένς.

«Φόνος 5 αστέρων», Έλενα Ακρίτα, εκδόσεις Διόπτρα.