Η Σόφι Κινσέλλα, συγγραφέας του πολύκροτου «Ψωνίζω άρα υπάρχω», επανέρχεται με ένα εφηβικό μυθιστόρημα με ηρωίδα μια αστεία, περίεργη, φοβισμένη έφηβη

Το δέκατο βιβλίο της Σόφι Κινσέλλα που κυκλοφορεί στα ελληνικά, «Αναζητώντας την Όντρεϋ»,  σηματοδοτεί μια (ελάχιστη) αλλαγή πορείας για την τόσο επιτυχημένη συγγραφέα. Αντί να καταπιάνεται με τα προβλήματα των νέων γυναικών στην αρχή του εργασιακού τους βίου με τους άντρες και τη διαχείριση των οικονομικών τους («Ψωνίζω άρα υπάρχω»), μπαίνει στο πετσί της Όντρεϋ, μιας έφηβης με όλες τις αγωνίες και τα προβλήματα που μπορεί να κατατρύχουν ένα κορίτσι της ηλικίας της.

Δυο λόγια για την υπόθεση:

Η Όντρεϋ είναι 14 ετών και έχει πολλά στο κεφάλι της: πρώτα πρώτα μια αγχώδη διαταραχή και ένα σωρό φοβίες που την εμποδίζουν ακόμα και να βγει από το σπίτι, εξαιτίας ενός γεγονότος bullying – αλλά αυτά τα λέει καλύτερα η ίδια στο βιβλίο. Έχει και τους γονείς της, που δυσκολεύονται πάρα πολύ να καταλάβουν πώς λειτουργεί το μυαλό ενός εφήβου, και τον αδερφό της τον Φρανκ, που ίσως (ίιιισως) να έχει μια εμμονή με τα παιχνίδια στον υπολογιστή και που διαρκώς ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Με λίγα λόγια, το σπίτι της είναι ένα ατελείωτο ναρκοπέδιο, το οποίο –επιπλέον– η ψυχολόγος της τής ανέθεσε να κινηματογραφήσει. Μέσα σε όλα να προσθέσουμε κι έναν φίλο του μεγάλου της αδελφού, τον Λάινους, που στην αρχή την τρομάζει –όπως όλοι–, αλλά στη συνέχεια θα γίνει εκείνος που θα τη βοηθήσει να βγει σιγά σιγά από τον μικρό ασφυκτικό κόσμο της και να ζήσει την πραγματική ζωή, με όλες τις υπέροχες στιγμές και τα ζιγκ ζαγκ της.

Η Κινσέλλα μεταχειρίζεται το θέμα και τους ήρωές της με το χιούμορ και την κατανόηση που χαρακτηρίζουν όλα τα βιβλία της. Στέκεται πάνω από τα μικρά και ασήμαντα συμβάντα της καθημερινότητας χωρίς προκατασκευασμένες ιδέες και λύσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία στην οποία οι έφηβοι θα αναγνωρίσουν κομμάτια από τον εαυτό τους και οι μεγάλοι ίσως θα βρουν τα κλειδιά για να κατανοήσουν το αίνιγμα που κατοικεί δίπλα τους, στο σπίτι τους.

«Αναζητώντας την Όντρεϋ», Σόφι Κινσέλλα, εκδόσεις Πατάκη.