Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα ταλαίπωρο γατάκι βρίσκεται στον δρόμο της μικρής Αντιγόνης; Το νέο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Σέρβη έχει την απάντηση

Η μικρή Αντιγόνη θέλει ένα ζωάκι. Το θέλει πολύ. Όμως οι γονείς της δεν εννοούν να της κάνουν το χατίρι. Είναι αλλεργικοί στη γούνα των μικρών ζώων και έτσι η Αντιγόνη δεν έχει ελπίδες να δει το όνειρό της να πραγματοποιείται.

Μέχρι την ημέρα που στον δρόμο της βρίσκει ένα γατάκι. Άρρωστο και ταλαίπωρο, έχει ανάγκη από ανθρώπινη βοήθεια και θαλπωρή.  Αμέσως, η Αντιγόνη και η μαμά της αναλαμβάνουν δράση. Στόχος τους, να βρεθεί ένα φιλόξενο σπίτι για  τον Όμηρο.

Η Κατερίνα Σέρβη, έμπειρη παραμυθού, σκάρωσε μια υπέροχη ιστορία για τα αδέσποτα ζώα και τη φιλοζωία. Μια ιστορία την οποία εικονογράφησε με χιούμορ και ευαισθησία ο ταλαντούχος Θανάσης Πέτρου, σταθερός συνεργάτης της συγγραφέως.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη στη σειρά βιβλίων για παιδιά και για νέους «Στα βαθιά… 4.000 λεύγες». Η εν λόγω σειρά απευθύνεται σε παιδιά που έχουν εμπειρία ανάγνωσης μικρών λογοτεχνικών κειμένων (πάντα με τη συνοδεία πλούσιας εικονογράφησης) και λεξιλόγιο μεγαλύτερο από 2.000 λέξεις.

«Ένα σπίτι για τον Όμηρο», Κατερίνα Σέρβη (εικον.: Θανάσης Πέτρου), εκδόσεις Πατάκη.