Το καλύτερο έως τώρα βιβλίο της σουηδής μαστόρισσας του τρόμου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο θα αποζημιώσει τους θαυμαστές της για την αναμονή.

Καθώς η άνοιξη φτάνει στον μακρινό βορρά της Σουηδίας, το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας ανασύρεται από τον σπασμένο πάγο στον ποταμό Τόρνε. Την ίδια περίοδο μια σκοτεινή φιγούρα στοιχειώνει τα όνειρα της εισαγγελέα Ρεμπέκα Μάρτινσον στη γειτονική Κίρουνα. Είναι δυνατόν να πρόκειται για τη νεκρή;

Ενώνοντας άλλη μια φορά τις δυνάμεις της με την επιθεωρήτρια της Αστυνομίας Άννα-Μαρία Μέλα, η Ρεμπέκα παρασύρεται σε μια έρευνα που ξαναζωντανεύει τις από καιρό ξεχασμένες φήμες για ένα γερμανικό μεταγωγικό αεροπλάνο που εξαφανίστηκε το 1943 — και για συνεργάτες των Ναζί στην πόλη, όπου η ντροπή και η μυστικοπάθεια σκεπάζουν σαν σάβανο τις αναμνήσεις των ντόπιων από τον πόλεμο.

Και στην ανεμόδαρτη όχθη μιας παγωμένης λίμνης καραδοκεί ένας δολοφόνος, που θα σκοτώσει ξανά για να κρατήσει το παρελθόν θαμμένο για πάντα κάτω από τη σιωπή πενήντα χρόνων πάγου και χιονιού.

Το τέταρτο βιβλίο της σουηδής Όσα Λάρσον, της πιο γνωστής από τη νέα γενιά των σκανδιναβών συγγραφέων μυστηρίου, είναι εδώ. Με τις ίδιες ηρωίδες, την εισαγγελέα Ρεμπέκα Μάρτινσον και την αστυνομικό επιθεωρητή Άννα-Μαρία Μέλα, το μοναδικό ίσως γυναικείο δίδυμο στα χρονικά της αστυνομικής λογοτεχνίας, με την ίδια καθηλωτική ατμόσφαιρα και τα ίδια βασικά συστατικά: παγωμένα τοπία, κλειστές κοινωνίες, μυστικά και ψέματα που εκτρέφουν την καχυποψία και το έγκλημα.

Θα το ρουφήξετε χωρίς ανάσα. 

«Ο Κύκλος της οργής»,  Asa Larsson, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της θα βρείτε στο προσωπικό της site www.asa-larsson.de