Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη Σμύρνη των αρχών του 20ου αιώνα από μια ιδιαίτερη συγγραφέα που κάνει το ντεμπούτο της στα ελληνικά.

Σμύρνη, 1905. Στο «Μαργαριτάρι της Ανατολής», την πόλη αυτή της απαράμιλλης ομορφιάς και αρμονίας, καταφτάνει ο Αβινάς Πιλάι. Είναι Ινδός, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ερωτευτεί την Εντίτ, κόρη πλούσιας λεβαντίνικης οικογένειας. Οι δυο νέοι δε θα παντρευτούν ποτέ, και η Εντίτ θα φύγει για τη Γαλλία, φανερώνοντας στον αγαπημένο της ένα μυστικό που θα τη στοιχειώνει.

Σμύρνη, 1922. Μια νεαρή κοπέλα, Ελληνίδα χριστιανή, γίνεται μάρτυρας της σφαγής της οικογένειάς της καθώς τα κεμαλικά στρατεύματα μπαίνουν στη Σμύρνη. Ένας Τούρκος αξιωματικός τη σώζει, ωστόσο η κοπέλα δε θα μιλήσει ποτέ ξανά.

Σμύρνη, 2005. Η εκατοντάχρονη Σεχραζάτ αποφασίζει να καταγράψει την ιστορία της. Και καθώς οι σελίδες γεμίζουν αναμνήσεις μιας ζωής, παλιά μυστικά θα έρθουν στο φως. 

Η Δάφνη Σουμάν, γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, είναι κοινωνιολόγος, καθηγήτρια χάθα γιόγκα και συγγραφέας. Οι αναζητήσεις της την έχουν οδηγήσει τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Το τρίτο μυθιστόρημά της, «Η Σιωπή της Σεχραζάτ», είναι το πρώτο που μεταφράζεται στα ελληνικά. Ένα βιβλίο για έναν κόσμο που δεν υπάρχει πλέον, τη Σμύρνη των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, όπου άνθρωποι όλων των φυλών και θρησκειών διασταυρώνονταν σαν τα πλοία στο πολυσύχναστο λιμάνι της πόλης.

Το βιβλίο «Η Σιωπή της Σεχραζάτ» της Δάφνης Σουμάν θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία στις 3 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα θα βρείτε στο προσωπικό μπλοκ της http://www.defnesuman.com/. Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο στο http://www.psichogios.gr/site/books/show/1003319/h-siwph-ths-sexrazat.