Η παρουσίαση του βιβλίου του βέλγου πολιτικού «Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συγκέντρωσε πλήθος κόσμου

Η κυκλοφορία του βιβλίου του Guy Verhofstadt, προέδρου της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος αποτέλεσε γεγονός πρώτου μεγέθους για τους έλληνες «φιλοευρωπαϊστές». Ο τέως πρωθυπουργός του Βελγίου είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο οποίος έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές τον κίνδυνο διολίσθησης της ένωσης σε μια γραφειοκρατία αποκομμένη από τους πολίτες.

Το έργο του «Η ασθένεια της Ευρώπης και η αναγέννηση του ευρωπαϊκού ιδανικού» κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στα ελληνικά ενισχυμένο με ένα επιπλέον κεφάλαιο για την ελληνική κρίση και πρόλογο του ίδιου του συγγραφέα. Η παρουσίαση έγινε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής και της επιστήμης, με πρώτο και κύριο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Γιάννης Πρετεντέρης.  

Είπαν για το βιβλίο:

 «Ο Guy Verhofstadt πιστεύει ότι η ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί το δρόμο που θα οδηγήσει τους λαούς της Ευρώπης σε περισσότερη ευημερία, δημοκρατία, ανάπτυξη. Στο συναρπαστικό βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας, παρουσιάζει το όραμα του αναλυτικά, με πειστικά επιχειρήματα. 
Στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη, φωνές σαν του Guy Verhofstadt πρέπει να ακουστούν από κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη.»

                                                                                                    Γιάννης Παπαδόπουλος, εκδότης

 «’Η ασθένεια της Ευρώπης’ θα αποτελέσει μέρος μιας κρίσιμης και χρήσιμης βιβλιογραφίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

                                                                     Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο Clap the restaurant, που βρίσκεται στον 3ο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.