Το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Βαηνά από τις εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάστηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Public Συντάγματος

Ίντριγκα, συγκρούσεις, ανικανοποίητοι εγωισμοί, οικονομικά ανταλλάγματα… Η Ευρώπη σήμερα; θα αναρωτηθείτε. Ε λοιπόν, όχι. Όλα αυτά και άλλα χειρότερα συμβαίνουν στο τελευταίο μυθιστόρημα της Ελένης Βαηνά όταν οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας της καταλήγουν σε ένα μάλλον οδυνηρό διαζύγιο.

Η υπόθεση της «Ολέθριας σχέσης» με λίγα λόγια:

Ο Στέφανος Κιοσέογλου ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Αθήνας. Αυτοδημιούργητος, πρώτης γενιάς πλοιοκτήτης, κατακτητής κι εραστής του ωραίου φύλου, είχε ζήσει μια ζωή υπέροχη, κατά πως την ήθελε, κι είχε αποκτήσει όσα είχε ονειρευτεί, και ακόμη περισσότερα.

Πενηντάρης πια, κουρασμένος από το σύρε κι έλα με γυναίκες όλων των κατηγοριών και κυβικών, ένιωσε μέσα του την επιθυμία να φτιάξει οικογένεια και να γίνει πατέρας. Και τότε έπεσε πάνω στην Όλγα.

Το πάθος του για εκείνη και η απρόσμενη εγκυμοσύνη της τους οδήγησαν στα σκαλιά της εκκλησίας. Πολύ γρήγορα, όμως, η συντροφική σχέση μεταλλάχθηκε σε ψυχολογικό θρίλερ και η οικογενειακή εστία σε πεδίο μάχης. Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο και όλα θα τελείωναν απλά, αν δεν είχαν αποκτήσει στο μεταξύ μια κόρη που διεκδικούσαν και οι δύο.

Πού θα τους οδηγούσε αυτή η λυσσαλέα διαμάχη; Και το κυριότερο, τι θα γινόταν με αυτό το παιδί που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας ανίερης αναμέτρησης; Με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να χωρίσουν, παραμένοντας όμως γονείς; Θα πρυτάνευε η λογική, που θα έβαζε πάνω απ’ όλα το καλό του παιδιού;

Πλήθος ερωτημάτων εν μέσω αντεγκλήσεων, φιλονικιών, δικαστικών αγώνων, χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, μηχανορραφιών και όλων όσων αποτελούν το σκηνικό μιας πραγματικής ιστορίας, τόσο πραγματικής όσο η ίδια η ζωή.

Αλλά η ζωή δίνει πάντα τη λύση, συχνά με δραματικό τρόπο και ανατροπές, κι έτσι ο Στέφανος Κιοσέογλου βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιλογές του και τους ανοιχτούς λογαριασμούς του από το παρελθόν.

Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος.Την παρουσίαση συντόνισε η δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας «Βιβλίο – Παρουσίασεις – Κριτικές» Γιούλη Τσακάλου.

«Ολέθρια Σχέση» της Ελένης Βαηνά, εκδόσεις Διόπτρα, Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 στις 19:00 στα Public Συντάγματος