Ο συγγραφέας της «Νίκης» παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης διαβάζει αποσπάσματα

«… Το άσπρο όμως ελάφι… Όποιος το έχει δοκιμάσει θα σε διαβεβαιώσει πως η ευτυχία μπορεί να εδρεύει και στον ουρανίσκο. Όποιος το έχει γευτεί, έχει γευτεί παράδεισο. Τη στιγμή του βίαιου θανάτου του το νεαρό άσπρο ελάφι εκκρίνει μιαν ουσία ψυχοτρόπο, αγχολυτική, αφροδισιακή, που δεν έχει ανιχνευτεί πουθενά αλλού στη φύση. Που δεν έχει παρασκευαστεί σε κανένα εργαστήριο. Το νεαρό άσπρο ελάφι σκλαβώνει ισόβια όσους ποτέ το έφαγαν: Στην προοπτική μιας δεύτερης φοράς, είναι πρόθυμοι να πατήσουν όρκους, να γκρεμίσουν τον κόσμο τους, να προδώσουν τους ανθρώπους τους. Γιατί να σταθώ εγώ εξαίρεση;»

Ο Χρήστος Χωμενίδης αφήνει πίσω του την εγχώρια πολιτική σκηνή και τις οικογενειακές αναταράξεις που τον απασχόλησαν στη «Νίκη». Τα εμφύλια πάθη παραχωρούν τη θέση τους στους εσωτερικούς σπαραγμούς, στις ενοχές, στις ήττες και στις αμφιβολίες που βρικολακιάζουν εντός μας. Και το «Ελάφι»; Ποιο είναι το «Νεαρό άσπρο ελάφι» που μας βγάζει από την πορεία μας, μας σκλαβώνει και μας φέρνει αντιμέτωπους με τις Ερινύες;

Την απάντηση θα δώσει ο ίδιος ο Χρήστος Χωμενίδης τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 21.00, στο Public Συντάγματος.  Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι Γιάννης Ζέρβας, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας, και Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Είσοδος ελεύθερη.