Μικρά μυστικά για... μεγάλες γεύσεις προσφέρει ο οδηγός μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση

Μέσα από 392 πολύχρωμες σελίδες, με περισσότερες από 700 συνταγές η μητέρα της Σύγχρονης Ελληνικής κουζίνας, Χρύσα Παραδείση θα σας ταξιδέψει στον χώρο της γεύσης και της ευωχίας. 

Η Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχος της γαστρονομικής Σχολής Τροφίμων και Οίνου Leiths του Λονδίνου και εκπαιδεύτρια σε Ακαδημία Ζαχαροπλαστικής του Λονδίνου, μένοντας πιστή στο πνεύμα της Παραδείση, επέλεξε με προσοχή και επιμελήθηκε καθεμία από τις 747 συνταγές, προσαρμόζοντας τες στους ρυθμούς της εποχής μας.

Αυτός ο πλήρης οδηγός μαγειρικής απευθύνεται σε όλους, τόσο στον έμπειρο μάγειρα ή μαγείρισσα όσο και στον αρχάριο που τώρα ξεκινά να τον απασχολεί το θέμα της μαγειρικής. Αυτό που κάνει το βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής να ξεχωρίζει είναι η προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια.

Οι 211 δελεαστικές φωτογραφίες με πανέμορφη σελιδοποίηση δίνουν μια πολύ κομψή αισθητική στο βιβλίο χωρίς να γίνεται βαρύ. Οι συνταγές εμπλουτίζονται στα περιθώρια των σελίδων με «Μικρά Μυστικά» για το πώς πετυχαίνει ένα φαγητό ή γλυκό, συμβουλές απαραίτητες για την επιτυχία κάθε γαστρονομικής προσπάθειας! Οι τεχνικές που περιγράφει το βιβλίο είναι εικονογραφημένες με 110 σκίτσα για να είναι ακόμη πιο επεξηγηματικές.

Επίσης, το βιβλίο περιγράφει αναλυτικά τα κοψίματα των διαφόρων κρεάτων, τα ψάρια της Μεσόγειου αλλά και την αποθήκευση τροφίμων, πρώτες βοήθειες, ακόμη και πώς να αφαιρέσετε λεκέδες. 

Λίγα Λόγια για την Συγγραφέα 

Η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών συνταγών. Ασχολήθηκε με την μαγειρική ταξιδεύοντας σε πολυάριθμους προορισμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την συλλογή γαστρονομικού υλικού.

Η μεγάλη επιτυχία του έργου της οφείλεται στην δημιουργία συνταγών που διακρίνονται για την σαφήνεια, την απλότητα, την ευκολία στην εφαρμογή τους και βασίζονται στην υγιεινή διατροφή. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το περιοδικό Γυναίκα, με εφημερίδες αλλά και με το ραδιόφωνο, παρουσιάζοντας εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία.