Η σκληροτράχηλη ηρωίδα της Alicia Giménez Bartlett, της νούμερο ένα συγγραφέα αστυνομικών στην Ισπανία, καλείται να εξιχνιάσει ένα ακόμα έγκλημα στη «Σκυλίσια μέρα»

Σε μια συνοικία της Βαρκελώνης ένας περιθωριακός τύπος με μοναδική του συντροφιά έναν παράξενο στην όψη σκύλο, τον Εφιάλτη, πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Τη διαλεύκανση αυτής της φαινομενικά απλής υπόθεσης αναλαμβάνουν η επιθεωρήτρια Πέτρα Ντελικάδο με τον συνεργάτη της αστυνόμο Γκαρθόν. Όμως στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τα ίχνη του θύματος θα έρθουν αντιμέτωποι με εξαιρετικά παράδοξα στοιχεία: ο Λουθένα συναλλασσόταν με το πανεπιστήμιο πουλώντας σκυλιά για τη διενέργεια πειραμάτων. Κρύβονται, άραγε, πίσω από την υπόθεση μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με ύποπτη δράση; Η ανακάλυψη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού στο ερημωμένο διαμέρισμα του θύματος δεν θα τους δώσει τις απαντήσεις που χρειάζονται, αλλά θα θέσει και νέα ερωτήματα στην έρευνά τους.

Το ορφανό σκυλί του, μια αυστηρή εκπαιδεύτρια σκύλων, η ιδιοκτήτρια ενός εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου με εκδόσεις που αφορούν αποκλειστικά ζώα καθώς κι ένας γοητευτικός κτηνίατρος θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα βοηθήσουν το δίδυμο των αστυνομικών στην έρευνά τους στον σκοτεινό κόσμο παράνομης διακίνησης σκύλων.

Η βραβευμένη με Planeta (το Νόμπελ της ισπανόφωνης λογοτεχνίας) Alicia Giménez Bartlett (Αλίθια Χιμένεθ Μπάρτλετ) είναι η Νο1 συγγραφέας crime fiction της Ισπανίας. Η Πέτρα Ντελικάδο, η  σκληρή ηρωίδα της που περιπολεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες στους δρόμους της Βαρκελώνη, έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο –τα δέκα μυθιστορήματα στα οποία πρωταγωνιστεί έχουν μεταφραστεί  σε δεκαπέντε γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα- και έχει χαρίσει στην δημιουργό της αναρίθμητες διακρίσεις. Η «Σκυλίσια μέρα» είναι το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

«Σκυλίσια μέρα»,  Alicia Giménez Bartlett, μτφ. Αγγελική Βασιλάκου, εκδόσεις Μεταίχμιο. Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο: www.aliciagimenezbartlett.es