Η περίφημη πραγματεία περί στρατηγικής του κινέζου Σουν Τζου (6ος π.Χ. αιώνας) ξαναγραμμένη για τον 21ο αιώνα και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Ο Σουν Τζου, ο κινέζος στρατηγός που κωδικοποίησε για πρώτη φορά τις αρχές της στρατιωτικής τέχνης και των διεθνών σχέσεων τον 6ο π.Χ. αιώνα, έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Τα αποφθέγματα του –«Ο πόλεμος είναι αναγκαίο κακό και πρέπει να αποφεύγεται. Εφόσον όμως αυτό είναι αδύνατο, καλύτερα να ξέρεις πώς θα τον κερδίσεις»- έχουν εμπνεύσει φιλόσοφους και πολιτικούς ανά τους αιώνες.

Η Τζέσικα Χάγκι, συγγραφέας, εικονογράφος και blogger (This is indexed) που έγινε διάσημη για τα χιουμοριστικά διαγράμματα γνωμικών που φιλοτεχνεί και δημοσιεύει, αποφάσισε να αποκωδικοποιήσει τα γραφόμενα του Σουν Τζου σε ένα βιβλίο με πολύ χιούμορ και άφθονα διδάγματα για όλους.

Το εν λόγω βιβλίο «Η Τέχνη του Πολέμου αποκωδικοποιημένη» δίνει μια εντελώς νέα πνοή στο κλασικό κείμενο –πλήρες, με όλα τα κεφάλαια του πρωτοτύπου– και το κάνει προσιτό σε μια νέα γενιά φοιτητών, επιχειρηματιών, ηγετών, καλλιτεχνών, αναζητητών και όσων λατρεύουν τα παιχνίδια και τη θεωρία των παιγνίων. Οι συμβουλές του μπορούν να εφαρμοστούν από έναν δεκάχρονο που θέλει να γίνει πρόεδρος της τάξης του, αλλά και από έναν στρατηγό. Δεν έχει να κάνει τόσο με τον πόλεμο, όσο με την επίλυση προβλημάτων. Ο πόλεμος είναι απλώς η λέξη που χρησιμοποιείται για κάθε εμπόδιο που έχεις συναντήσει. Όλοι μας αγωνιζόμαστε για κάτι. Είμαστε τυχεροί που ο Σουν Τζου μας έδωσε ένα σχέδιο δράσης.

Το βιβλίο της Τζέσικα Χάγκι «Η τέχνη του πολέμου αποκωδικοποιημένη» (Key Books) παρουσιάστηκε στα Public Συντάγματος την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 19:00.