Το αριστούργημα του Μπομαρσέ διασκευασμένο  και μετά μουσικής κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει ανοιχτή γραμμή με τα παιδιά. Οι παραστάσεις της μιλάνε στο μυαλό και στην ψυχή τους λες και δεν πέρασε μια μέρα από την εποχή που και η ίδια ήταν παιδί.

Φέτος η καταξιωμένη δημιουργός έστρεψε τα φώτα της στον φημισμένο «Κουρέα της Σεβίλλης», το κωμικό αριστούργημα του Μπομαρσέ που έγινε όπερα από τον Τζοακίνο Ροσίνι. Το έργο, μια από τις πιο γνωστές ιστορίες αγάπης του παγκόσμιου δραματολογίου, ανέβηκε σε διασκευή και σκηνοθεσία της ίδιας στο θέατρο Κιβωτός σε μια παράσταση που συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμα, ενώ θα ακολουθήσει και καλοκαιρινή περιοδεία.

Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:

Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας, πολλά χρόνια πριν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι από τη Σεβίλλη, πήγε να επισκεφθεί μια θεία της, που είχε χρόνια να τη δει. «Καλωσόρισες, κούκλα μου», αναφώνησε χαρούμενη η θεία και έτρεξε να την αγκαλιάσει.

Την ίδια στιγμή, έτυχε να περνάει από εκεί ο κόμης Αλμαβίβα, ο πλούσιος άρχοντας της Σεβίλλης. Μόλις διασταυρώθηκαν τα βλέμματα της Ροζίνας και του κόμη, κάτι άλλαξε μέσα τους. «Έλα μέσα, Ροζίνα», είπε η θεία. «Σε περιμένουν τα ξαδέλφια σου». Ροζίνα… Ροζίνα τη λένε, σκέφτηκε ο κόμης κι έφυγε βιαστικά… 

Τώρα το κείμενο της Καρμέν Ρουγγέρη κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός, εικονογραφημένο με χιούμορ και ευαισθησία από την Χριστίνα Κουλουμπή, μαζί με το CD της παράστασης.