Το βιβλίο του γνωστού τούρκου συγγραφέα και δημοσιογράφου, είναι μια συλλογή φιλοσοφικών δοκιμίων και φωτογραφικών ενσταντανέ

«“Σκέφτομαι, άρα υπάρχω” όπως θα έλεγε ο Σωκράτης... Η σκέψη είναι που χωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα...Μα δεν αρκεί το να μπορείς να σκέφτεσαι, για να είσαι άνθρωπος...Η σκέψη ,με τα συναισθήματα κερδίζει βάθος… Με τη φιλοσοφία, κατανοεί τη ζωή. Με την τέχνη την ομορφαίνει …Με το“Στιγμές και Στοχασμοί” από τη μία ανακρίνω τη ζωή, από τη άλλη προσπαθώ να προβάλω τα χρώματα και τις ομορφιές της,…». Με αυτά τα λόγια προλογίζει το έργο του «Στιγμές και Στοχασμοί» (εκδ. Μίλητος) ο Uğur Oral (Oυούρ Οράλ), το οποίο θα παρουσιάσει ο ίδιος τον Μάιο στην Αθήνα –ο τόπος και η ημερομηνία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Το βιβλίο «Στιγμές και Στοχασμοί» του Oυούρ Οράλ γράφτηκε από το συγγραφέα ειδικά για τους έλληνες αναγνώστες. Πρωταγωνιστής της προσπάθειας για την αναθέρμανση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας, όπου έχει κάνει τρεις εκθέσεις φωτογραφίας, όλες για την ενίσχυση της Αμυμώνης (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με  Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες).

Το νέο του βιβλίο είναι μια συλλογή σκέψεων και εικόνων όπου η ποίηση, η φιλοσοφία και η φωτογραφία συνυπάρχουν αρμονικά.

«Οι άνθρωποι αποφεύγουν τη φιλοσοφία. Πιστεύουν πώς θα διαβάσουν κάτι πολύ βαρύ και δυσανάγνωστο. Έχοντας αυτό υπόψιν, στα κείμενα μου χρησιμοποιώ έναν απλό και ευκολονόητο, ποιητικό λόγο, όπως θα μιλούσα με ένα φίλο μου. Η παρουσία μου στο χώρο της δημοσιογραφίας τα τελευταία 30 χρόνια, μου έδωσε τη δυνατότητα να κατανοήσω τη ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Βρέθηκα σε διαφορετικά μέρη, γνώρισα πολλούς ξεχωριστούς ανθρώπους. Υπήρξα μάρτυρας σε πολλούς πόνους, λύπες, μάχες και είδα διαφορετικούς τρόπους ζωής. Τα κείμενά μου, αποτελούν τη σύνθεση όσων μου δίδαξε η ζωή».

Το βιβλίο «Στιγμές και Στοχασμοί» διατίθεται σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας μέσω του διαδικτύου από τις ιστοσελίδες www.greekbooks.gr, www.militos.gr .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα από την προσωπική του ιστοσελίδα www.uguroral.com.tr, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ή μέσω facebook.