Για πρώτη φορά το bazaar θα διεξάγεται παράλληλα και στο διαδίκτυο

Για τους φίλους του βιβλίου και δη των εκδόσεων τέχνης και ιστορίας, το ετήσιο bazaar του Μουσείου Μπενάκη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Εκεί θα βρουν σε μειωμένες τιμές φωτογραφικά άλμπουμ, βιβλία για την κλασική Ελλάδα, τον βυζαντινό πολιτισμό, τη λαογραφία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική. Εκδόσεις προσεγμένες ως την τελευταία λεπτομέρεια, αντάξιες ενός πολιτιστικού οργανισμού διεθνούς εμβέλειας.

Το φετινό bazaar δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Σε αυτό θα βρούμε περισσότερους από 240 τίτλους βιβλίων με έκπτωση 50 έως 70%. Πάρτε μια γεύση: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Βασίλης Φωτόπουλος / Ελληνικές θάλασσες /  Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση /  Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Κριεζώτου 3. Το σπίτι, το εργαστήρι και η Πινακοθήκη του Ν. Χατζηκυριάκου Γκίκα / Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου  κ.ά.

Και επειδή ενδέχεται το πρόγραμμά μας να μην μας επιτρέψει την κάθοδο ως την οδό Πειραιώς, φέτος το Μουσείο έχει φροντίσει ώστε το bazaar να έχει και διαδικτυακή έκφραση. Οι ενδιαφερόμενοι άρα θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στο www.bazaar.benaki.gr τις ίδιες ημέρες και ώρες λειτουργίας.

Μια ακόμα καινοτομία της φετινής διοργάνωσης θα είναι η λειτουργία τμήματος μεταχειρισμένων βιβλίων σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές. Παράλληλα με το bazaar, στον χώρο του μουσείο θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας και δη τα ασυνόδευτα παιδιά. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

1. Παιδικές Πάνες (όλων των μεγεθών)

2. Βρεφικά & Παιδικά ρούχα (0-5 ετών)

3. Βρεφικά Γάλατα (κυρίως 1ης & 2ης βρεφικής ηλικίας)

…καθώς και εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά σε καλή κατάσταση, σε όλες τις γλώσσες.

Τα είδη θα διατεθούν στην ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Για τα παιδιά:

Την Κυριακή 22 Μαΐου, από 11:00 έως 14:00, στον χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί δημιουργική δράση για παιδιά και νέους στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων -«Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» με θέμα «Χαρτογράφηση της επιθυμίας: Η εμπειρία του τόπου και των διαδρομών». Τα παιδιά θα κληθούν να συμπληρώσουν το καθένα ξεχωριστά  τη φράση «Σπίτι μου είναι…», να ανασύρουν από το μυαλό τους εικόνες, σκέψεις, αισθήσεις του «οικείου» και του «ανήκειν» και θα τις αποτυπώσουν μέσα από τους δρόμους της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Τη δράση θα επιμελείται η εικαστικός Χριστίνα Νάκου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών του Μουσείου Μπενάκη και το πρόγραμμα Tandem Europe -“What is Home?”.

Για τους shoppers:

Στο πλαίσιο του 4ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει στο  χώρο του bazaar  βιβλίων μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με έκπτωση από 40% μέχρι 70%.  

Εκτός από αυτές τις προσφορές, την Κυριακή 22 Μαΐου, που συμπίπτει με την τελευταία μέρα του BAZAAR, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τo  Πωλητήριo θα διαθέτει όλα τα αντικείμενα με έκπτωση 10%. Για τα Μέλη του Μουσείου Μπενάκη η έκπτωση θα είναι 20%.

Bazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, από 19 έως 22 Μαΐου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο www.benaki.gr