Ο τέως υπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του για την «αληθινή ιστορία της κρίσης» την Πέμπτη 26 Μαΐου

«Σε αντίθεση με πλειάδα βιβλίων που γράφτηκαν για την περίοδο αυτή, αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί σύνθεση διηγήσεων άλλων. Είναι τι έζησα – η προσωπική μου μαρτυρία, η δική μου αλήθεια για την κρίση. Προσπάθησα να αποτυπώσω τα γεγονότα με όσο το δυνατόν πιο απλό και συμπυκνωμένο τρόπο, με βάση τις εμπειρίες μου, τις σημειώσεις μου και το αρχείο μου. Ξεκίνησα να γράφω από προσωπική ανάγκη απέναντι στον εαυτό μου και σε μια χούφτα ανθρώπων που, ενώ έδωσαν τα πάντα και κατάφεραν πολλά, λοιδορήθηκαν όσο λίγοι. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα συμβάλει στην κατανόηση μιας κρίσης που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς και στην τόσο αναγκαία σήμερα αυτογνωσία.»

Από τον πρόλογο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το βιβλίο του «Game Over – Η αλήθεια για την κρίση».

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μας προσκαλούν στην «επίσημη» παρουσίαση του βιβλίου του τέως υπουργού για το πάντα φλέγον θέμα της οικονομικής κρίσης, τον ρόλο του στη διαχείρισή της, τα όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στις απανωτές συσκέψεις με έλληνες και ξένους αξιωματούχους, τις εναλλακτικές…

Για το βιβλίο θα συζητήσουν οι:

Peter Spiegel, διευθυντής σύνταξης των Financial Times

Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση

«Game Over – Η αλήθεια για την κρίση», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550, www.mcf.gr , Πέμπτη 26 Μαΐου 2016,  στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected] Πληροφορίες: 210 28 16134 (εσ. 817)