Το βιβλίο της Φραντσέσκα Σάννα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη είναι ένα εικονογραφημένο ταξίδι στα όνειρα και στις προσδοκίες των ανθρώπων που, κυνηγημένοι από τα γεγονότα, αναζητούν μια νέα πατρίδα

Ένα «ταξίδι» φτιαγμένο από τα υλικά χιλιάδων ταξιδιών. Μια ιστορία συναρμολογημένη από τα θραύσματα χιλιάδων ιστοριών όλων εκείνων που τα τελευταία χρόνια διήνυσαν χιλιάδες χιλιόμετρα σε στεριά και θάλασσα σε αναζήτηση μιας νέας ζωής. Μια ιστορία γραμμένη με χρώματα, από μια νέα ταλαντούχο συγγραφέα, εικονογράφο και graphic designer, τη Φραντσέσκα Σάννα, για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Με δικά της λόγια:

Το ταξίδι είναι μια ιστορία για πολλά ταξίδια και ξεκίνησε όταν συνάντησα δύο κορίτσια σ’ ένα κέντρο μεταναστών στην Ιταλία. Όταν τα γνώρισα, κατάλαβα ότι πίσω από το ταξίδι τους υπήρχε κάτι πολύ δυνατό. Ξεκίνησα να συγκεντρώνω ιστορίες μεταναστών, παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους από διαφορετικές  χώρες. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, ήξερα ότι ήθελα να κάνω ένα βιβλίο με αυτές τις αληθινές ιστορίες. Σχεδόν κάθε μέρα στις ειδήσεις ακούμε τους όρους «μετανάστες» και «πρόσφυγες», αλλά πολύ σπάνια μιλάμε ή ακούμε τις προσωπικές διηγήσεις για τα ταξίδια που έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό το βιβλίο είναι ένα κολάζ απ’ όλες τις προσωπικές ιστορίες και την απίστευτη δύναμη των ανθρώπων μέσα σ’ αυτές.         

 Φραντσέσκα Σάννα

«Το ταξίδι», Φραντσέσκα Σάννα, εκδόσεις Πατάκη