Τα Public, ο Μάκης Προβατάς και ο Χρήστος Χωμενίδης μας προσκαλούν σε μια συζήτηση με θέμα «Άραγε η Επιστημονική Φαντασία είναι ρεαλιστική;»

Οι λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας και της λογοτεχνίας του φανταστικού δεν έχουν συχνά την τύχη να τους παίρνουν σοβαρά στη χώρα μας. Το αγαπημένο τους είδος είναι στην Ελλάδα συνώνυμο της ελαφριάς λογοτεχνίας με αποδέκτες (συνήθως) εφήβους. Αποτελεί άρα ανακούφιση το γεγονός πως τα Public και οι «συνήθεις» οικοδεσπότες, Μάκης Προβατάς και Χρήστος Χωμενίδης, αφιερώνουν την προσεχή τους συνάντηση, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Όλα για το βιβλίο», στην επιστημονική φαντασία.

Με καλεσμένο τον Διονύση Σιμόπουλο, φυσικό και αστρονόμο, επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, οι δύο οικοδεσπότες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα: Άραγε η Επιστημονική Φαντασία είναι ρεαλιστική;

Και ποιο άραγε είναι το πιο σπουδαίο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας: Το «2001 Η Οδύσσεια του διαστήματος», το «1984», ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», το «Ηλεκτρικό Πρόβατο», το «Σολάρις», ο «Φρανκενστάιν», το «20,000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» ή μήπως κάποιο άλλο;

«Όλα για το βιβλίο»: Η επιστημονική φαντασία στη λογοτεχνία, Τρίτη 31 Μαΐου 2016, 19:00, Public Συντάγματος. Είσοδος ελεύθερη.