Ένα χρόνο μετά από την κυκλοφορία του, το βιβλίο παραμένει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων έχοντας ξεπεράσει τα 12.000 αντίτυπα

Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό, κείμενο, που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα, είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών.
Τις είκοσι αυτές ήμερες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ήμερες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Έκτος από τις εκ των υστερών ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μια λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση-αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό.
Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί πότε.
Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες…
Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…
Αντώνης Κανάκης

Το βιβλίο-εξομολόγηση του παρουσιαστή, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και μουσικού παραγωγού, που κυκλοφόρησε πριν από αρκετούς μήνες από τις εκδόσεις Ιανός, παραμένει στη λίστα με τα αγαπημένα του ελληνικού κοινού. Ίσως, γιατί το θέμα του αγγίζει ευαίσθητες χορδές. Ίσως γιατί είναι γραμμένο σαν να απευθύνεται ξεχωριστά στον καθένα μας. Ίσως, τέλος, γιατί ο συγγραφέας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα του τηλεοπτικού τοπίου σήμερα.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 12.000 αντίτυπα, βρίσκεται αισίως στην 5η έκδοσή του, το «Μπαμπά... (μια κανονική ημέρα)» θα μας συνοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι ενώ τα έσοδα και από αυτή έκδοση θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο «Άγιος Στυλιανός».

«Μπαμπά... (μια κανονική ημέρα)», Αντώνης Δούμας-Κανάκης, εκδόσεις Ιανός.