Ο δημιουργός του θρυλικού Μπέρνι Γκούντερ επιστρέφει με «Ξαφνικό Θάνατο» και ήρωα τον προπονητή-ντετέκτιβ Σκοτ Μάνσον

Ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι βαθιά διεφθαρμένος το γνωρίζαμε. Το θέμα έχει αναδειχθεί σε όλη του την έκταση τους τελευταίους μήνες. Ύποπτα εμβάσματα, κατηγορίες για ύποπτο πλουτισμό, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες –για να έρθουμε στα δικά μας. Όμως, ο κόσμος που περιγράφει ο Φίλιπ Κερ στον «Ξαφνικό Θάνατο» είναι ακόμα πιο σκοτεινός. Ένας κόσμος στον οποίο ακόμα και η ανθρώπινη ζωή αποτελεί μικρό τίμημα μπροστά στα συμφέροντα που διακυβεύονται.

Ο Σκοτ Μάνσον, ο νέος ήρωας του Κερ, είναι βοηθός προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα Λόντον Σίτι. Είναι επίσης ο άνθρωπος που φροντίζει τα πάντα: κατευθύνει τους παίχτες στην προπόνηση και εντοπίζει εγκαίρως τα προβλήματά τους, κρατάει τις συζύγους τους σε απόσταση και έχει τους δημοσιογράφους στο τσεπάκι του. Οι παίχτες τον λατρεύουν, τα αφεντικά τον εμπιστεύονται. Όταν ο προπονητής της Λόντον Σίτι δολοφονείται στην έδρα της αγαπημένης του ομάδας, στο Σιλβερτάουν Ντοκ, ο Σκοτ Μάνσον θα μεταμορφωθεί σε ντετέκτιβ και θα αναλάβει να εντοπίσει τον δολοφόνο πριν ξαναχτυπήσει.

Ο «Ξαφνικός Θάνατος» είναι το πρώτο της νέας σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων του Κερ με ήρωα τον Σκοτ Μάνσον. Ο δημιουργός του Μπέρνι Γκούντερ αφήνει πίσω του τη νοσηρή ατμόσφαιρα της ναζιστικής Γερμανίας και του Ψυχρού Πολέμου και διακτινίζεται στο Λονδίνο της σύγχρονης εποχής, στα «σαλόνια» του ποδοσφαίρου. Με την ίδια οξυδέρκεια και τη μαεστρία που απολαύσαμε στην «Τριλογία του Βερολίνου» ο συγγραφέας μας οδηγεί σε μια θανάσιμη αποστολή στα αποδυτήρια του χρυσοφόρου αθλήματος.

«Ξαφνικός Θάνατος», Philip Kerr, εκδόσεις Κέδρος.