Ο συγγραφέας καταθέτει μια «προκλητική» πρόταση για τα οικονομικά, κοινωνικά και άλλα οφέλη από τη νομιμοποίηση της παραγωγής και της διάθεσης της κάνναβης

Η συζήτηση για τα οφέλη και τις ζημιές από τη νομιμοποίηση της ιατρικής και της ψυχαγωγικής κάνναβης έχει φουντώσει τον τελευταίο καιρό και όχι αδικαιολόγητα. Όλο και περισσότερες χώρες (ή πολιτείες στην περίπτωση των ΗΠΑ και της Αυστραλίας) προχωρούν σε ρυθμίσεις που επιτρέπουν την καλλιέργεια, διάθεση και χρήση, κυρίως ιατρική, της κάνναβης, θεραπεύοντας έτσι, με μία κίνηση, του κόσμου τους πονοκεφάλους. Διότι το κόστος του πολέμου κατά των (ελαφρών) ναρκωτικών αποδείχθηκε δυσθεώρητο και τα αποτελέσματα αυτού πενιχρά, τόσο πενιχρά ώστε δεν δικαιολογείται η παράτασή του.

Ο Κώστας Σκλιάμης, πολιτικός επιστήμονας που ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ, αρθρογραφεί τακτικά επιχειρηματολογώντας υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης για διάφορες χρήσεις. Μάλιστα, τα επιχειρήματά του καλύπτουν όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων που επηρεάζονται από τη χρήση της: οικονομία, κοινωνία, υγεία.

Την πρότασή του περιγράφει αναλυτικά στο νέο βιβλίο του «Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ποταμός. Δώστε προσοχή! Το θέμα θα πάρει προσεχώς μεγάλες διαστάσεις.

«Κάνναβη: νομιμοποίηση και ρύθμιση», Κώστας Σκλιάμης, εκδόσεις Ποταμός