Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη θα παρουσιάσουν ο Αντώνης Γκόλτσος και η Μαρία Χούκλη στον Ιανό στις 27 Σεπτεμβρίου

Μπορεί το όνομα Ευτυχία Γιαννάκη να είναι ακόμα πολύ λίγο γνωστό στους φίλους της αστυνομικής λογοτεχνίας, όμως με το ψευδώνυμο Αλέκα Λάσκου, η δημιουργός μας έχει δώσει στο παρελθόν το «Χάρντκορ» (εκδ. Ωκεανίδα) που στην οθόνη ο σκηνοθέτης Ντένης Ηλιάδης (2004).

Η Ευτυχία Γιαννάκη λοιπόν κάνει το δεύτερο βήμα της στα γράμματα με ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα. Το «Πίσω κάθισμα» (εκδ. Ίκαρος) κυκλοφόρησε εν μέσω καύσωνα το κατακαλόκαιρο και τώρα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στον Ιανό την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20:30 με «νονούς» τον συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Αντώνης Γκόλτσος και τη  δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη.

Δυο λόγια για το «Πίσω κάθισμα»:

Ένας σκηνοθέτης βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο υπόγειο του Θεάτρου Πλάκας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και οι συνεργάτες του θα κληθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν τα αίτια της δολοφονίας στο σκοτεινό παρελθόν του σκηνοθέτη, ξετυλίγοντας ένα κουβάρι κοινών μυστικών, συγκάλυψης και βίας στην καρδιά της σημερινής Αθήνας.

Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου συλλαμβάνεται με κατηγορίες που θα τον αναγκάσουν να βουτήξει στο δικό του οικογενειακό παρελθόν. Η πίεση του χρόνου και τα σφραγισμένα στόματα θα αποδείξουν ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά για όσους βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα.Σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ένοχοι, κάποιοι θα πληρώσουν το τίμημα, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Κόκκινος. 

Οι ανακρίσεις θα συνθέσουν μια τοιχογραφία των κατοίκων της Αθήνας που πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία που δεν θα υπήρχε, αν δεν υπήρχε η πόλη και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι κάτω από τον λαμπρό ήλιο της.

Περισσότερες πληροφορίες για την συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στο www.giannaki.com.

Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο της Ευτυχία Γιαννάκη για το γράψιμο και την αστυνομική λογοτεχνία.

Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217426