Το βιβλίο της Έλεν Φήλντινγκ «Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο · Η εποχή της ωριμότητας» επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Για μια ολόκληρη γενιά γυναικών που μεγάλωσε με τις «περιπέτειες» της Μπρίτζετ Τζόουνς, το 2016 είναι σημαδιακό. Η ηρωίδα που ξεκίνησε τη ζωή της από μια στήλη της εφημερίδας Independent κλείνει είκοσι χρόνια έντυπης ζωής. Μιας ζωής που σημαδεύτηκε από εφήμερα πάθη και απανωτές δίαιτες, υπαρξιακά άγχη και επαγγελματικά πισωγυρίσματα, ερωτικές απογοητεύσεις και εκ βαθέων εξομολογήσεις.

Το πώς και το γιατί της επιτυχίας της Μπρίτζετ Τζόουνς είναι εύκολο να τα διακρίνει κανείς. Η φωνή της είναι η φωνή εκατομμυρίων γυναικών που αγωνίζονται τα «ξεκλειδώσουν» τα μυστήρια της προσωπικής αυτάρκειας και της επαγγελματικής επιτυχίας με τα ελλιπή εφόδια που τους έδωσε το σπίτι τους. Αδαείς όσο δεν παίρνει, αφελείς κατά βάθος και ανασφαλείς, δεν έχουν καμία ελπίδα να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και εκεί φαίνεται το μέγεθος της κωμικής συγγραφικής ιδιοφυΐας της Έλεν Φήλντινγκ. Πρώτη ανάμεσα στους συγχρόνους της αναγνώρισε τις κωμικές δυνατότητες αυτού του νέου τύπου γυναίκας και τις ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο τους. Χωρίς ψήγμα διδακτισμού, με χιούμορ και διεισδυτικότητα.

Αν δεν έχετε ακόμα εντρυφήσει στον βίο και στην πολιτεία της αξιολάτρευτης Μπρίτζετ, κάντε τώρα.

«Μπρίτζετ Τζόουνς: Το ημερολόγιο · Η εποχή της ωριμότητας», Έλεν Φήλντινγκ, εκδόσεις Πατάκη