Το τελευταίο έργο του συγγραφέα, ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

Ένας συγγραφέας συγκεντρώνει υλικό για το επόμενο βιβλίο του. Για το σκοπό αυτό χώνεται μέσα σε βουνά από σελίδες και ταξιδεύει για να γνωρίσει τα μέρη όπου θα διαδραματίζεται η ιστορία. Τελευταίος προορισμός του, μια μακρινή πολιτεία, ένας «διαβολότοπος» όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του που προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το ταξίδι.Ο συγγραφέας μας όμως επιμένει. Βρίσκεται στον «διαβολότοπο», έναν τόπο που ξεπερνά τη φαντασία του, και γίνεται ο ίδιος ο ήρωας του βιβλίου του.

Ο Άρης Σφακιανάκης επανέρχεται με ένα ακόμα μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κέδρος. Τριάντα πέντε χρόνια μετά από την έκδοση του πρώτου βιβλίου του, «Όταν βρέχει και φοράς παπούτσια κόλετζ» (1981), ο συγγραφέας, σεναριογράφος και μεταφραστής, μας αιφνιδιάζει με ένα ιστορικό μυθιστόρημα, ένα ταξίδι στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, με τίτλο «Έξοδος».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Public café Συντάγματος. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Μάριον Μιχελιδάκη, δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Θα παίξουν οι μουσικοί Τρύφωνας Παπαϊωάννου (κλαρίνο) και Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο).