Ένα από τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών από τον πρωτοπόρο συγγραφέα και εικονογράφο Eric Carle κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Η άνοιξη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής –έστω και αν το χιονισμένο τοπίο γύρω μας δεν δικαιολογεί τόση αισιοδοξία. Η μικρή πεινασμένη κάμπια όμως ανυπομονεί. Περιμένει πως και πως για να μεταμορφωθεί σε πεταλούδα και μετράει τις ημέρες μέχρι εκείνη την στιγμή. Κι όταν δεν μετράει ημέρες, σκέφτεται το φαγητό. Διότι –μην ξεχνάμε- πεινάει πολύ.

Ένα από τα πρώτα βιβλία του συγγραφέα και εικονογράφου Eric Carle, το «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», κυκλοφορεί στα ελληνικά σε μορφή board book από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του δημιουργού. Η φαινομενικά απλή ιστορία της κάμπιας που μεταμορφώνεται σε πανέμορφη πεταλούδα είναι ένα πραγματικό θαύμα οφθαλμών και ταυτόχρονα ένα μάθημα ζωής για τους μικρούς φίλους μας, ηλικίας 1 έως 5 ετών, που διδάσκονται να μετρούν, να αναγνωρίζουν την διατροφική αξία των διαφορετικών τροφών και να σέβονται τη φύση και του κανόνες της.

Το «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη» κυκλοφορεί σε έξτρα περιποιημένη έκδοση, από χοντρό, ανθεκτικό χαρτί, για να αντέχει στην «κακομεταχείριση» και μέσα του κρύβει μια σειρά από παιχνιδιάρικες τρύπες μέσα από τις οποίες και το πιο μικρό δαχτυλάκι μπορεί να ξεκινήσει το μαγικό του ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου.

«Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», Eric Carle, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο