Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα γραφείο «ιδιωτικών» ερευνών και ένα άλλο «ιδιωτικότατων»; Μα φυσικά η διακριτικότητα των πρακτόρων που ενεργούν αστραπιαία και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, δίνοντας άμεσα λύση στα προβλήματα των πελατών τους.

Ο Αρσέν, ένας χαριτωμένος σκύλος Παγκ, και η μικρότερη αδελφή του, η χνουδωτή γάτα Περσίας Φαντομά, διατηρούν το μοναδικό γραφείο ερευνών στη γειτονιά τους, έως ότου τον ύπνο τους διαταράσσει η έλευση ενός χοντρού και πανάσχημου –έτσι λένε- αγγλικού μπουλντόγκ που διακηρύσσει ότι αυτός είναι ο διασημότερος ντετέκτιβ στον κόσμο και απειλεί την επαγγελματική ηγεμονία τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση επιβάλλει έκτακτα μέτρα: μια ιδωτικότατη έρευνα που θα αποκαλύψει τα όσα φοβερά συμβαίνουν στον περίγυρο των δύο αξιαγάπητων κατοικιδίων.

Ένα βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας που θα λατρέψετε

Αρσέν & Φαντομά: Γραφείο ιδιωτικότατων ερευνών #1: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου, Κυριάκος Αθανασιάδης, Κίκα Τσιλιγγερίδου (εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια), εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για παιδιά από 10 ετών.

Διαβάστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα από το βιβλίο.