Η ταινία «American Hustle» («Οδηγός Διαπλοκής») κέρδισε το βραβείο Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών Screen Actors Guild (SAG) για το καλύτερο σύνολο ηθοποιών στην ετήσια τελετή που διεξήχθη το Σάββατο στο Χόλιγουντ.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας που θεωρείται μια από τις επικρατέστερες και για τα βραβεία Όσκαρ που θα απονεμηθούν σε έξι εβδομάδες, βρίσκονται ο Κρίστιαν Μπέιλ η Έιμι Άνταμς ο Μπράντλει Κούπερ και η Τζένιφερ Λόρενς.
Το ενδιαφέρον για την ταινία του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο' Ράσελ είναι ότι επικράτησε των ανταγωνιστών του παρότι δεν κέρδισε κανένα επιμέρους βραβείο ηθοποιίας ενώ μόνο η Τζένιφερ Λόρενς ήταν υποψήφια για το ρόλο της.

Το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών που αποτελείται από περίπου 165.000 μέλη που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες επιδόσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε τελετή στο Λος Άντζελες παραδοσιακά πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Η τελετή των βραβείων SAG παρακολουθείται στενά από τους ανθρώπους του κινηματογράφου, καθώς αποτελεί ένα είδος δημοσκόπησης για τα Όσκαρ καθώς «διαθέτει» τη μεγαλύτερη ομάδα ψήφων ή περίπου το 20% των 6.000 μελών της Ακαδημίας που ψηφίζουν για τα Όσκαρ.