Χτυπημένος από την ασθένεια του Charcot έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, δημιουργός της ταινίας "Still Alice" (Κάθε Στιγμή Μετράει), για την ερμηνεία της στην οποία η Τζούλιαν Μουρ απέσπασε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. 

«Είμαι συντετριμμένος. Ο Ρίτσαρντ ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο συνεργάτης μου, η ζωή μου. Ενας αληθινός καλλιτέχνης και ένας φωτεινός άνθρωπος», έγραψε στο Twitter ο σύζυγός του και επίσης σκηνοθέτης της ταινίας Γουός Γουέστμορλαντ.

"Το να τον βλέπω να μάχεται με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση επί τέσσερα χρόνια με τόσο θάρρος με ενέπνευσε, όπως και όλους όσοι τον γνώρισαν. Εβαλε όλη του την καρδιά και την ψυχή στο "Still Alice" και το γεγονός ότι αυτή η ταινία άγγιξε τόσους ανθρώπους ήταν μία διαρκής πηγή χαράς γι΄αυτόν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γουός Γουέστμορλαντ.  

Ο Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, που γεννήθηκε το 1952, έπασχε ήδη από την ασθένεια του Charcot, μία συχνά μοιραία νευροεκφυλιστική νόσο, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας "Still Alice" πέρυσι. Η ταινία αφορά μία άλλη εκφυλιστική ασθένεια, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ομάδα της παραγωγής περιέγραψε κατά τη διάρκεια της εκστρατεία προώθησης της ταινίας με ποιον τρόπο επικοινωνούσε με ένα τάμπλετ, αφού δεν μπορούσε να εκφρασθεί.