Πέντε διπλές προσκλήσεις για την αυριανή avant-premiere του της πολυαναμενόμενης ταινίας  στον κινηματογράφο Αθήναιον στις 20:30 περιμένουν τους τυχερούς που θα στείλουν πρώτοι μήνυμα στο info@newpost.gr .

Για τους βιαστικούς:  Εσείς που επιθυμείτε να δείτε την ταινία αύριο Τετάρτη 15 Απριλίου στις 20:30 στον κινηματογράφο Αθήναιον (Β. Σοφίας 124, Αμπελόκηποι), στείλετε τώρα τον τίτλο της ταινίας και το πλήρες ονοματεπώνυμό σας στη διεύθυνση info@newpost.gr . Οι πέντε πρώτοι θα «επιβραβευτείτε» με μία διπλή πρόσκληση για την avant-premiere της ταινίας∙ οι τυχεροί θα ειδοποιηθείτε με μέιλ.

Και τώρα μερικά λόγια για τους σινεφίλ. Ο Φρανσουά Οζόν ανήκει στη «νέα» γενιά των γάλλων σκηνοθετών που συνδυάζουν αυτό το ιδιαίτερο βλέμμα του ευρωπαίου κινηματογραφιστή-δημιουργού με την εμπορική απήχηση. Με το «Οκτώ γυναίκες» (2002) και το «Potiche» (2010) έγραψε δύο από τις πιο λαμπρές σελίδες του γαλλικού σινεμά στο box-office.

Το τελευταίο του επίτευγμα, το αισθηματικό θρίλερ  «Η Καινούργια Φιλενάδα»,  έχει ήδη αποσπάσει  ενθουσιώδη σχόλια στα φεστιβάλ όπου έχει προβληθεί. Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ρουθ Ρέντελ, η ταινία περιστρέφεται γύρω από από τις περιπέτειες μιας γυναίκας που μαθαίνει ότι ο σύζυγος της νεκρής της φίλης, βαστά φυλαγμένο ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό. Στον πυρήνα της αφήγησης βρίσκεται η σεξουαλική επιθυμία, η οποία κλιμακούμενη αυξάνει τη θερμοκρασία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Στα «ατού» της ταινίας, για την οποία το έγκριτο Variety έγραψε ότι «θα γοητεύσει το arthouse κοινό παγκοσμίως», πρέπει να συνυπολογιστούν και οι δύο πρωταγωνιστές, οι Αναΐς Ντεμουστιέ και ο Ρομαίν Ντυρίς. Η πρώτη ανήκει στις μεγάλες ελπίδες του γαλλικού σινεμά, χάρη στη σπάνια εκφραστικότητα και το ταλέντο της που την έφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας πριν καλά καλά τελειώσει το σχολείο. Ο δεύτερος, λιγότερο έμπειρος και προβεβλημένος, είναι η αποκάλυψη της ταινίας.

 

Η ταινία «Η Καινούργια Φιλενάδα»  του Φρανσουά Οζόν θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 16 Απριλίου.