Παρουσία με έντονο άρωμα Ελλάδας στις Κάννες ξανά φέτος, 17 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της χώρας μας στο περίφημο κινηματογραφικό φεστιβάλ της ταινίας του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα». Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο φιλμ του σκηνοθέτη του «Κυνόδοντα» Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Lobster», το οποίο όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, βρίσκεται στη λίστα ανάμεσα στις ταινίες που θα διαγωνιστούν στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών. 

Είναι η τέταρτη κινηματογραφική απόπειρα του 42χρονου σκηνοθέτη, μετά τα φιλμ «Ο καλύτερος μου φίλος», «Κινέττα», «Κυνόδοντας» και «Αλπεις», η οποία μάλιστα διαθέτει και χολιγουντιανό αέρα, αφού στο καστ της βρίσκονται ονόματα όπως ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η μούσα του Γούντι Αλεν Λέα Σειντού και το next best thing Μπεν Γουίζοου. 

Aνάμεσα στους διαγωνιζόμενους που θα έχει να ανταγωνιστεί ο δικός μας Λάνθιμος, βρίσκονται μεγάλες προσωπικότητες του σύγχρονου σινεμά όπως ο Πάολο Σορεντίνο και ο Γκας Βαν Σάντ

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάνθιμος θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί, αφού πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε στα Οσκαρ με τον Κυνόδοντα, που ήταν υποφήψιος για Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.