Με βραβείο, θα φύγει, όπως όλα δείχνουν σήμερα το βράδυ ξανά από την παραλιακή πόλη της Γαλλίας ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία του «Lobster» και λέμε ξανά, καθώς ο σκηνοθέτης είχε φυγει από το φεστιβάλ και η είδηση ότι τελικά θα είναι ανάμεσα στους νικητές τον έκανε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, να επιστρέψει πίσω. 

Η ταινία, την οποία υποδέχθηκαν με θέρμη την περασμένη εβδομάδα οι θεατές φαίνεται πως κερδισε και την κριτική επιτροπή και θα είναι ανάμεσα στα φιλμ που θα φύγουν με ένα από τα μεγάλα βραβεία.

Την δυναμική του φιλμ είχαν αναδείξει και τα γραφεία στοιχημάτων, τοποθετώντας την ανάμεσα στα φαβορί για βραβείο.

Το «Lobster» αναμένεται σε λίγο καιρό να προβληθεί τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό και πρόκειται για μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. 

Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. 

Ενας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Στο καστ της ταινίας φιγουράρουν μεγάλα Χολυγουντιανά ονόματα όπως της Ρέιτσελ Βάις και του Κόλιν Φάρελ. 

 

N.X.