Μετά από τρία χρόνια σιωπής επαναλειτουργεί ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος της Δραπετσώνας με παιδικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες.

Μετά από χρόνια κατά τα οποία τα θερινά σινεμά έκλειναν το ένα μετά το άλλο, το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας επιστρέφουν en masse στην αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Οι αιτίες είναι πολλές: η νοσταλγία, το αίσθημα συντροφικότητας, η δροσιά και η χαμηλή τιμή. Και φυσικά οι ταινίες. Ταινίες πρόσφατης παραγωγής, από τα σουξέ της χειμερινής σεζόν, επιλογές από παλιότερες δεκαετίες αλλά και ντοκιμαντέρ, θεματικά αφιερώματα και παιδικά έργα που σπανίζουν στις χειμερινές αίθουσες και στα multiplex.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας τάσης είναι και το άνοιγμα μετά από χρόνια του δημοτικού κινηματογράφου Μελίνα στη Δραπετσώνα. Μετά από τρία χρόνια εγκατάλειψης, το σινεμαδάκι της οδού Σωκράτους 65 λειτουργεί ξανά εδώ και μία εβδομάδα περίπου με διαφοροποιημένο πρόγραμμα για να αγκαλιάσει όλους τους δημότες. Για να φέρει στο φιλόξενο κήπο του τους σινεφίλ αλλά και τις οικογένειες, τους νέους, τους μοναχικούς αλλά και τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.cinemelina.wordpress.com και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.keratsini-drapetsona.gr.