Ο σταρ πρόλαβε κι όλας να καπαρώσει τα δικαιώματα για το βιβλίο που γράφει τώρα ο δημοσιογράφος Jack Ewing αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Πόσο καιρό έκανε η υπόθεση με το πονηρό λογισμικό της Volkswagen που αποκρύπτει τους ρύπους από τους ελεγκτές να βγει στη φόρα; Μήνες λένε εκείνοι που είναι μέσα στα πράγματα. Όμως, από τη στιγμή που το πράγμα «έσκασε», οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Περισσότερα από έντεκα εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο φέρουν το πειραγμένο λογισμικό και άρα πρέπει να αποσυρθούν, δισεκατομμύρια έκαναν φτερά από την αξία της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, κεφάλια έπεσαν.

Η ιστορία, όπως καταλαβαίνετε, έχει ζουμί. Έχει όλα τα συστατικά ενός θρίλερ του 21ου αιώνα, που διεξάγεται σε αίθουσες συσκέψεων, κρατικές υπηρεσίες, ευρωπαϊκές επιτροπές και ερευνητικά εργαστήρια. Το μείζον θέμα που απασχολεί όλους είναι η διατήρηση της οικονομικής ηγεμονίας τους με κάθε όρο.

Ο Jack Ewing, δημοσιογράφος των New York Times, αποφάσισε να μην αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Βρήκε εκδότη, κατέθεσε τον τίτλο του πονήματός του,  «Too Big To Fall», κι έπεσε με τα μούτρα στην έρευνα και στη συγγραφή.

Και πριν προλάβει καλά καλά να παραδώσει το πρώτο κεφάλαιο, να σου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η συνεργάτης του, παραγωγός Jennifer Davisson, οι οποίοι, μαζί με την Paramount, αγόρασαν τα δικαιώματα.

Τώρα μένει να εξακριβωθεί ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας και αν ο σταρ θα πρωταγωνιστήσει ή θα μείνει διακριτικά στα παρασκήνια ως παραγωγός.