Είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός δέχτηκε να αναλάβει ενεργό ρόλο σε κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ηθοποιούς εν ενεργεία και επιπλέον αποτελεί φεμινιστικό ίνδαλμα επειδή τολμάει να μην κρύβει την ηλικία της. Το βιογραφικό της περιέχει αμέτρητες επιτυχίες και πάμπολλες βραβεύσεις, ενώ ούτε ένας συνάδελφός της δεν έχει τολμήσει ποτέ να καταφερθεί εναντίον της. Τι πιο φυσικό λοιπόν από το να πάρει τιμητική θέση σε ένα από τα πιο έγκυρα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον πλανήτη;

Όμως, όπως γνωρίζουν οι φανατικά σινεφίλ και οι παρατηρητές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η Μέριλ Στριπ αποφεύγει τα μπλεξίματα όπως ο διάβολος το λιβάνι. Ποτέ στην μακρόχρονη καριέρα της δεν είχε δεχτεί έως τώρα να συμμετάσχει με οποιαδήποτε ιδιότητα σε επιτροπές και άλλα παρόμοια.

Γι’ αυτό και η ανακοίνωση του ονόματός της για τον ρόλο της προέδρου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, προκάλεσε αίσθηση –είναι μια παρέκκλιση από τα όσα είχαμε μάθει να περιμένουμε από την  ηθοποιό.

Το φεστιβάλ Βερολίνου θα διαρκέσει φέτος από τις 11 έως τις 21 Φεβρουαρίου και αναμένεται, για άλλη μία χρονιά, να ξεχωρίσει για τον τρόπο με τον οποίο ισορροπεί ανάμεσα στη mainstream κινηματογραφία και στις πιο πειραματικές εκφράσεις της έβδομης τέχνης.

Η τελευταία ταινία της ηθοποιού, «Σουφραζέτες», θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 24 Δεκεμβρίου.