Η σύζυγος του ηθοποιού που έθεσε πέρυσι τέλος στη ζωή του αποκάλυψε στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της πως ο άντρας της έπασχε από τη νευροεκφυλιστική ασθένεια άνοια με σωματίδια Λιούι.

Η Σούζαν Γουίλιαμς στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της μετά από την αυτοκτονία του συζύγου της και αφού η διαμάχη της με τα παιδιά εκείνου για την  περιουσία του εκλιπόντος διευθετήθηκε εξωδικαστικά, μίλησε για τους τελευταίους μήνες της κοινής τους ζωής με τον ηθοποιό.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Σούζαν, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός τους τελευταίους μήνες της ζωής του δεν ήταν ούτε η κατάθλιψη, ούτε οι εθισμοί με τους οποίους πάλευε. Ο εξηντατριάχρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έπασχε από την βαριά νευροεκφυλιστική ασθένεια άνοια με σωματίδια Λιούι, συγγενή του Αλτσχάιμερ, και ήδη οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις του είχαν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν: δεν είχε πλήρη έλεγχο των κινήσεών του, έχανε τα λόγια του, ξέχναγε, τα μέλη του μούδιαζαν και παρέλυαν προσωρινά. Κινδύνευε ακόμα και μέσα στο σπίτι του αφού δεν μπορούσε πλέον να υπολογίσει τις αποστάσεις με συνέπεια και τραυματίζονταν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Σούζαν Γουίλιαμς οι γιατροί δεν έδιναν στον ηθοποιό περισσότερα από τρία χρόνια ζωής τα οποία προβλέπονταν βασανιστικά.