Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους «Hi, How Are You Daniel Johnston?».

Λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του «Honeymoon» η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός επανέρχεται με μία ακόμη κυκλοφορία. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για άλμπουμ, αλλά για ταινία μικρού μήκους με θέμα τον βίο και την πολιτεία του Daniel Johnston, του cult μουσικού που σφράγισε με το έργο του τη νεανική ηλικία πολλών δημιουργών, παραμένοντας ο ίδιος σε σχετική αφάνεια.

Η ταινία που τιτλοφορείται «Hi, How Are You Daniel Johnston?» δεν είναι η πρώτη με την οποία ανακατεύεται η τραγουδίστρια. Είχαν προηγηθεί το «Μεγάλα Μάτια» του Τιμ Μπάρτον και ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν στων οποίων τα soundtracks συμμετείχε.

Όμως στην περίπτωση του «Hi, How Are You Daniel Johnston?» η ανάμιξη της Lana Del Ray είναι πολύ ευρύτερη. Μαζί με τον ράπερ Mac Miller η τραγουδίστρια στήριξε την καμπάνια οικονομικής στήριξης της ταινίας στο Kickstarter και υποσχέθηκε να δώσει 10.000 δολάρια αν βρεθούν οι υπόλοιποι επενδυτές.

Τελικά η καμπάνια έπιασε τόπο –συγκεντρώθηκαν 57.185 δολάρια από 613 επενδυτές- και η τραγουδίστρια επιβεβαίωσε την στήριξή της στον σκηνοθέτη Gabriel Sunday αναλαμβάνοντας τον ρόλο της εκτελεστικής παραγωγού της ταινίας.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το σαββατοκύριακο στο Λος Άντζελες –η διαδικτυακή πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους κριτικούς πρόκειται για μια ψυχεδελική ταινία μικρού μήκους που παρακολουθεί τον μουσικό, τραγουδιστή και ζωγράφο στον αγώνα του κατά της ψυχικής ασθένειας –είναι διπολικός.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και απολαύστε την Lana Del Ray να ερμηνεύει το «Some Things Last a Long Time» του Daniel Johnston.