Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον πλανήτη ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της πίσω από τις κάμερες κάνοντας πραγματικότητα ένα «όνειρο ζωής».

Είναι μόλις 25 χρονών και όμως έχει πετύχει περισσότερα από όσα οι περισσότεροι συνομήλικοί της θα πετύχουν σε μια ζωή. Έχει στο ενεργητικό της μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός σήμερα και –το πιο σημαντικό- η κοινή γνώμη είναι στο πλευρό της ό,τι κι αν συμβαίνει. Και, στο καπάκι, δεν κρύβει την επιθυμία της να είναι εκείνη η γυναίκα που θα διασπάσει τον κλοιό των ανδρών που κρατούν τα ινία της κινηματογραφικής βιομηχανίας και θα καταγάγει μια τεράστια επιτυχία για τις ομόφυλές της στην showbiz.

Και, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα αργήσει να φτάσει στον στόχο της. Όπως δήλωσε η ίδια πριν από λίγες ώρες, μόλις υπέγραψε συμφωνία για να σκηνοθετήσει την  πρώτη της ταινία. Πρόκειται για το «Project Delirium», μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker και αναφέρεται στα πειράματα χημικού πολέμου που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Η Jennifer Lawrence φυσικά ανέλαβε τη νέα αποστολή της με την αρμόζουσα σοβαρότητα. Ήδη παρακολουθεί μαθήματα μοντάζ δίπλα στον David O. Russell, σκηνοθέτη της στον «Οδηγό διαπλοκής», για τον οποίον δεν κρύβει τον θαυμασμό της.

«Ήθελα να σκηνοθετήσω από τότε που ήμουν 16 χρόνων και πάντα σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω για να τα καταφέρω» εξομολογήθηκε η ηθοποιός στο περιοδικό Entertainment Weekly. Και πρόσθεσε: «Αν είχα προσπαθήσει πιο νωρίς, δεν θα ήμουν έτοιμη. Τώρα είμαι».

Ίδωμεν αν η Jennifer Lawrence θα είναι εκείνη που θα αλλάξει τα ήθη της κινηματογραφικής βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια –να θυμίσουμε εδώ πως το 2012 μόνο το 9% των εν ενεργεία σκηνοθετών ήταν γυναίκες.