Κοντεύει να σπάσει το ρεκόρ του Τιτανικού στη Βρετανία το Star Wars

Κοντεύει να σπάσει το ρεκόρ του Τιτανικού στη Βρετανία το Star Wars

Σπάει ταμεία στη Βρετανία η έβδομη ταινία της σειράς του «Πολέμου των Άστρων» καθώς κοντεύει να ξεπεράσει το ρεκόρ που μέχρι τώρα έχει ο «Τιτανικός».

Μέχρι στιγμής οι εισπράξεις από το «Star Wars: The Force Awakens» ανέρχονται σε 108,4 εκατ. στερλίνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI), ενώ ο «Τιτανικός» είχε κάνει εισπράξεις ύψους 111,3 εκατομμυρίων λιρών (148,5 εκατομμύρια ευρώ) σε πραγματικές τιμές, διορθωμένες δηλαδή κατά το ποσοστό πληθωρισμού.

Η ταινία «Star Wars: The Force Awakens» έχει ήδη ξεπεράσει το Skyfall (107,8 εκατομμύρια στερλίνες), το Avatar (105,6 εκατομμύρια λίρες) και το Spectre (94,6 εκατομμύρια στερλίνες), σύμφωνα με τα στοιχεία του BFI.

Σύμφωνα με την Disney, το τελευταίο επεισόδιο του έπους του Πολέμου των Άστρων είναι πλέον η τρίτη κατά σειρά ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου σε σχέση με τις εισπράξεις που έχει αποφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω της το Jurassic World.

Οι ταινίες που «ανταγωνίζεται» πλέον για την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Avatar (2,8 δισεκατομμύρια) και ο Τιτανικός (2,2 δισεκατομμύρια) και τα δύο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Κάμερον.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο