Ο σκηνοθέτης του «Mad Max» George Miller θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

Για κάποιους hardcore σινεφίλ είναι πιθανό η «αναγόρευση» του αυστραλού σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ Καννών να αποτελέσει ράπισμα στο πρόσωπο. O δημιουργός του «Mad Max» ανήκει στην κατηγορία εκείνη των κινηματογραφιστών που διακρίνονται περισσότερο για τις επιδόσεις τους στο box-office και λιγότερο για τις λεπτές αποχρώσεις της τέχνη τους. Από τις «Μάγισσες του Ίστγουντ» ως το «Happy Feet» και φυσικά το «Mad Max», ο Μίλερ αποδείχθηκε αλάνθαστος ερμηνευτής των διαθέσεων του κοινού.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος, εκπρόσωποι της διοργάνωσης έσπευσαν να τονίσουν τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της δουλειάς του σκηνοθέτη, ο οποίος «πειραματίστηκε με μια γκάμα κινηματογραφικών ειδών, παντρεύοντας τις προσδοκίες του κοινού με τα πιο υψηλά ποιοτικά κριτήρια».

Ο ίδιος ο Μίλερ πάντως δηλώνει κατασυγκινημένος για την τιμή που του έγινε και περιμένει με αγωνία τη στιγμή που θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα στις 22 Μαΐου. Να σημειώσουμε ότι είναι ο πρώτος αυστραλός κινηματογραφιστής που υπηρετεί σε αυτή τη θέση.